Tips redaksjonen
25.03.2019

FLIR lanserer Assisted Docking teknologi og første båtbygger partner på systemet

FLIR Systems, Inc. presenterte nylig Raymarine DockSense Assisted Docking System som har intelligent objektgjenkjenning, bevegelsesregistrering og er bransjens første manøvreringsassistent for fritidsbåter.

Dette vil både gjøre det enklere å legge til og å manøvrere i havnen. DockSense-systemet bruker spesialkameraer fra FLIR med videoanalyse til å analysere informasjon fra omgivelsene, båtens fremdrift og båtens styresystem for enklere manøvrering i trange havner. Videre annonserte FLIR at yachter fra Prestige, et merke i Beneteau-gruppen, blir de første som tar i bruk denne teknologien.
Å legge til kan være en stressende opplevelse, selv for erfarne båtførere. Ofte gjør vind og tidevann oppgaven enda vanskeligere, og manøvreringsuhell kan resultere i dyre reparasjoner eller gå på sikkerheten løs. DockSense-systemet er designet for å bedre skipperens manøvreringsferdigheter ved hjelp av en Virtual Bumper-sone rundt båten. Dersom et objekt, for eksempel utrigger eller et annet fartøy, kommer inn i den virtuelle fendersonen, aktiverer DockSense-systemet automatisk korrigerende styrings- og gasskommandoer for å unngå objektet, og hjelper båtføreren med å manøvrere båten i havn.
   DockSense bruker GPS (globalt posisjoneringssystem) og AHRS (bevegelses- og kurssensorsystem) til å kompensere for vind og strøm, slik at båten kan legges til uten dramatikk eller kostbare sammenstøt. Raymarine DockSense-systemet består av flere FLIR maskinvisjonskameraer, en sentralenhet og DockSense-appen som kjører på Raymarines Axiom-multifunksjonsskjermer. Systemet integreres med moderne systemer for joystickstyring som gir styrings- og gasskommandoer som sørger for at du kan legge til med stil.


[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1