Tips redaksjonen
27.07.2017

Etablerer miljøvennlig og rimelig flyplassparkering på Forus

Forus Parkering har inngått en samarbeidsavtale med Q-Park om etablering og drift av flyplassparkering med shuttlebuss til Stavanger lufthavn.

– Dette er flott nytekning og utnyttelse av regionens største parkeringshus. Tiltaket vil øke kollektivandelen til flyplassen og knytte den enda tettere til Forus, sier Stein Racin Grødem, adm. dir. i Forus Næringspark og talsperson i Forus-samarbeidet. 
   Forus Parkering er en av deltakerne i Forus-samarbeidet som driver omdømmebygging av Forus som attraktiv bedriftslokasjon. Selskapet står bak det moderne parkeringsanlegget på Forus vest ved Sola golfbane. Bygget på totalt 40 000 kvm fordelt på syv etasjer har over 1200 innendørs parkeringsplasser for ansatte og besøkende på Forus. Inkludert uteplassene er den totale kapasiteten cirka 1550 p-plasser.

Transport til og fra flyplassen
Nå tilbys også reisende fra Sola Lufthavn parkering der shuttlebuss er inkludert i prisen.
   – Rogaland er et langstrakt fylke med begrenset kollektivtilbud til flyplassen. Forus ligger midt i hjertet av regionen og bare syv minutter unna flyplassen. Vi skal være et rimelig, enkelt og miljøvennlig alternativ for langtidsreisende og charterturister, sier daglig leder Eirik Bergjord i Malling & Co Vågen, som drifter og forvalter Forus Parkering AS. 
   Reisende som forhåndsbestiller parkering, blir transportert til og fra Stavanger lufthavn Sola med Q-Park-buss fra dør til dør. Bussturen tar bare 7–8 minutter hver vei. Bussen går hver hele time fra Forus med retur fra flyplassen 20 minutter over hver hele time innenfor fastsatte rutetider. Det er inngått en avtale med Avinor slik at bussen vil ha holdeplass like ved inngangen til terminalbygget.

Miljøgevinster
I tillegg til rimelige parkeringspriser og at kundene slipper å passere bomringen på riksvei 509 (kr 40), gir det nye parkeringstilbudet også miljøgevinster. Reisende som benytter parkeringshuset og shuttlebussen, vil spare miljøet for estimert 2,4 kg CO2-utslipp per tur.   
   Parkeringsanlegget har 30 el-ladere og et skiltsystem for parkeringshenvisning. Sistnevnte gjør det enkelt å finne nærmeste ledige plass, i tillegg til å redusere søketrafikk og utslipp.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1