Tips redaksjonen
05.02.2015

Et av Norges mest moderne ladeanlegg for el-biler

Nå kan parkeringskunder og beboere ta i bruk det nye ladesystemet for el-biler. Hele 12 ladepunkter er tilgjengelig i parkeringsanlegget under den nye bebyggelsen på Sørenga i Os

Anlegget, som er basert på en betalingsløsning med egen tilknyttet kortleser, har 12 ladestasjoner for normallading på 3,6Kw og fire ladestasjoner beregnet på el-biler med behov for ladekapasitet på 22Kw.
   – Da vi prosjekterte utbyggingen på Sørenga for syv år siden, hadde vi ingen anelse om at el-bil-utviklingen skulle bli i nærheten så eksplosiv som den har vært det siste året. Derfor er jeg glad for at vi har 12 ladestasjoner på plass i anlegget. Samarbeidet gjennom prosjekteringsfasen med Leithe Elektro AS, som har vært installatør, og Proxll har gått utmerket. Vi forsto tidlig at deres kompetanse rundt ladestasjoner var stor, og det har frigitt mye tid til andre oppgaver for oss som utbygger, sier økonomisjef Bjørn-Tore Olsen i Sørenga Utvikling.
   Prosjektleder i Proxll AS, Frode Braaten forteller at de er nå inne i prøvefasen og høster nyttige erfaringer med tanke på stabil og sikker drift.
   – Dette er en spennende installasjon, der vi også har integrert kortterminal via GSM. Vi er nå inne i prøvefasen og høster nyttige erfaringer med tanke på stabil og sikker drift. Sørenga Utvikling ser fremover og legger forholdene til rette for et brukervennlig og sikkert ladealternativ, ideelt for beboere og for publikum. For den som skal på besøk i Operaen i el-bil, må jo dette være ideelt. Via ny gangbro fra Sørenga er kun det snakk om noen minutters gange, sier Braaten.
   – Det er flott at stadig flere borettslag og parkeringsanlegg tilrettelegger for beboere med elbil. Å lade elbilen hjemme er den vanligste og enkleste måten å fylle på strøm, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1