Tips redaksjonen
30.01.2015

Ergonomisk styrespak for gravemaskiner

I forbindelse med MaskinExpo 2013 viste styresystemprodusenten Microprop frem en prototyp av styrespaken MIG2 (Microprop Grip 2). Nå kommer engcon med styrespaken i ferdig og serieprodusert versjon.

– Med kravene til økt sikkerhet og samtidig økte krav til flere funksjoner på dagens gravemaskiner har vi utviklet styrespaken for optimal ergonomi uten å gi avkall på kravet om alle funksjoner som skal styres, sier Roberth Jonsson, tekniker og prosjektleder hos Microprop AB.
   MIG2 kan utstyres med tre ruller og 7 knapper, noe som da totalt gir seks ruller og 14 knapper på to styrespaker. I kombinasjon med styresystemet Microprop DC2 kan alle rullene kjøres samtidig, og styrespaken er utformet i samarbeid med en rekke entreprenører og et selskap som har spesialisert seg på industridesign, med fokus på optimal ergonomisk utforming.

Gripevennlig håndtak med håndstøtte
– Ja, vi har hatt et svært godt samarbeid med våre engasjerte testpiloter (entreprenørene), og designselskapet har gjort en fantastisk god jobb med ergonomien, sier Roberth Jonsson.
   Det som utmerker seg ekstra når det gjelder ergonomien, er kombinasjonen av et gripevennlig håndtak som kan suppleres med en såkalt håndstøtte: en regulerbar støtte som baksiden av hånden hviler mot og som gir støtte for en utover-bevegelse som er relativt anstrengende når det aktiveres flere funksjoner på spaken. Dette er en bevegelse som uten støtte kan gi belastningsskader.
Microprop har en rekke patenter på MIG2, men vi vil i skrivende stund ikke gå nærmere inn på hva patentene gjelder.
   – Nei, vi er nå i sluttfasen av patentgodkjenningene og vil derfor ikke avsløre hva patentene gjelder. Når alt er ferdig, vil vi gi ut informasjon om dette, sier Roberth Jonsson.
   engcon melder at MIG2 tilfredsstiller kravene i henhold til maskindirektivet 2006/42/EF og SS-EN ISO 13849-1.
   MIG2 kommer for salg i slutten av mars.

Les mer om MIG2 og Microprop DC2 på www.engcon.com/dc2   

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1