Tips redaksjonen
08.04.2019

Enklere hverdag med ny Adobe-teknologi

Erstatt kø og klaustrofobiske prøverom med "klesprøving" fra sofaen hjemme, gjør flyforsinkelsen levelig og snakk med dokumentene dine - alt med nettbrettet eller mobilen.

Adobe brukte verdens største marketing-konferanse, Adobe Summit i Las Vegas, til å løfte på sløret for utviklingsprosjekter der ny teknologi skal forenkle hverdagen.

"Prøv" klærne hjemmefra

Snart kan du sitte hjemme i stuen og få et personlig moteshow presentert på din bærbare enhet. Ved hjelp av AR (augmented reality) kan du holde nettbrettet oppe og se en modell gå mot deg iført de klærne du har valgt. Ved å stryke over skjermen kan du endre fargen på klærne, og ved å bevege brettet kan du se modellen fra alle vinkler.

AR gjør flyforsinkelsen levelig
Forestill deg at flyet er forsinket og du må slå i hjel flere timer på flyplassen. Flyselskapets app er utstyrt med en AR-funksjon som viser terminalens AR-soner, fasiliteter og tilbud på et interaktivt 3D-kart. Du kan eksempelvis gå mot en bokhandel og se skreddersydde tilbud som AR-objekter på skjermen din - og kjøpe dem direkte via en digital lommebok.

Snakk med dokumentene dine
Mange av oss har mange, lange dokumenter å forholde oss til i hverdagen. Et nytt Adobe-prosjekt går ut på å bruke kunstig intelligens og stemmekontroll til enklere dokumenthåndtering. I fremtiden vil brukerne kunne snakke med dokumentene sine og raskere finne den informasjonen de leter etter. Eksempelvis vil man kunne spørre: ”Hva skiller denne prisen fra den vi betalte i fjor?” og få svar umiddelbart.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1