Tips redaksjonen
02.01.2014

Energieffektiv kjøling skaper hett marked

Økende etterspørsel etter strømsparende kjøleaggregat gjør at Rittal bygger fire nye produksjonslinjer hos sin norditalienske fabrikk.

Rittal er verdensledende innenfor produksjon og salg av kapslingsteknologi for beskyttelse av elektromekanikk, elektronikk og IT-utstyr. Kjøleaggregat til kapslinger som industrielle skap og IT-rack er en viktig produktgruppe. Med den nye ”Blue e”-generasjonen, svarer Rittal på etterspørselen etter nye, energieffektive teknologier.
   Den italienske utvidelsen er en betydelig oppgradering. Opp til 400 kjølere vil bli produsert ved anlegget hver dag.
  
”Blue e”-generasjonen, med kjølekapasitet fra 500 til 4000 watt, baseres på mange års forskning og utvikling av Rittal. Den nye teknologien reduserer energibruket med opp til 45 prosent og kan under ideelle omstendigheter redusere forbruket med hele 70 prosent. Det avhenger av en forbedret utforming av alle komponenter samt bruk av nanobelagte kjøleflenser og energieffektive viftemotorer med EC-teknologi (elektronisk omgjøring).
   Fordelene med de nye enhetene har blitt studert under virkelige forhold hos en bilfabrikk i Tyskland. Ved å oppgradere mer enn 250 kjøleaggregater til den nye ”Blue e”-generasjonen, er det mulig å redusere de årlige utslippene med 490 tonn CO2 og redusere driftskostnadene med en sekssifret sum. Med en slik gevinst, forventer vi at mange av våre skandinaviske kunder vil også velge ”Blue e” kjøleaggregat.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1