Tips redaksjonen
19.12.2014

Emerson’s ultrasonic leak detector mottar DNV-typegodkjenning

 

Rosemount Analytical GDU-incus ultralyd lekkasjedetektor fra Emerson Process Management har mottatt DNVs typegodkjenning for marine applikasjoner. Dette DNV-sertifikatet bekrefter at lekkasjedetektoren er egnet for bruk om bord i marinefartøyer inkludert LNG- og LPG-skip, råoljetankere, flytende produksjon samt lagring og losseenheter (FPSO). Slike marinefartøy vil risikere betydelig tapt produksjon ved en eventuell gasslekkasje.

 

Eliot Sizeland, leder av salg og markedsføring for GDU-incus, uttaler at det å oppdage gasslekkasjer i marine miljøer er utfordrende for tradisjonelle detektorer, som krever akkumulering av en gassky for å utløse alarm.   
   – Ekstremt vær og vind skip og plattformer kan forhindre at en gasslekkasje blir oppdaget raskt. Siden GDU-incus reagerer på ultralyd utløst av lekkasje, er ytelsen upåvirket av disse tilstandene. Rask varsling gjør at man kan trigge en vedlikeholdsreparasjon direkte og hindre produksjonstap og eventuelt avverge en verre situasjon. Det gjør den ideell for marineapplikasjoner. Vi er svært stolte over at detektoren bestod den strenge testingen som kreves for DNV-sertifisering, noe som også viser den ultrasoniske gasslekkasjedetektorens kvalitet og robusthet, sier Sizeland.

Ultralyd
GDU-incus’en benytter et unikt system for lekkasjedeteksjon; måleren bruker fire sensitive akustiske sensorer som konstant monitorerer store arealer ved hjelp av ultralyd generert av gass under trykk. GDU-incus’en egner seg for monitorering av utendørsapplikasjoner og er konstruert for å tåle ekstreme forhold. Ytelsen er upåvirket av dårlig vær, vindretning, lekkasjetype eller potensiell gassfortynning og har en øyeblikkelig respons på metan, hydrogen og andre gasser med lav molekylvekt.
   Det opplyses at GDU-incus er pålitelig og enkel i bruk, og at den ikke trenger kalibrering eller utskifting av sensorene. Integrert automatisk selvtest sikrer driften, og innovative sensorer uten bevegelige deler reduserer vedlikeholdsbehovet. 
   DNV typegodkjenning sikrer at GDU-incus har gjennomgått grundige tester og oppfyller de strengeste kvalitetskrav.

 

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1