Tips redaksjonen
16.12.2015

Embriq har inngått avtale med Lyse

Embriq har inngått avtale med Lyse om leveranse av Quant Sentralsystem. Quant håndterer datainnsamling og validering av data fra samtlige automatiske strømmålere som Lyse skal installere hos alle sine kunder innen 1. januar 2019.

Mye data
Løsningen vil håndtere data fra automatiske strømmålere fra over 140 000 kunder i Lyse sitt nettområde. Flere av kundene har allerede fått ny måler installert, og gjennom en bred utrulling med oppstart i 2016 vil alle kundene ha dette på plass innen 1. januar 2019. Quant Sentralsystem vil motta en stor mengde data fra de automatiske målerne og validere disse før dataene benyttes til for eksempel fakturering og effektiv drift av distribusjonsnettet.

Fleksibelt system
– Utrullingen av automatiske strømmålere er en et stort prosjekt og en stor investering for Lyse, og anskaffelsen av Quant sentralsystem inngår som viktig del av dette, forteller Åshild Helland hos Lyse Elnett. – De nye automatiske målerne sender hver time automatisk målerstanden til Quant, og regningen vil alltid være en nøyaktig refleksjon av det strømmen koster når kunden bruker den. I tillegg får vi nå helt nye verktøy for styring av kapasitet og drift av distribusjonsnettet, forteller Helland. Hun legger til at de fremtidige bruksområdene kan og vil bli mange. – Nettopp derfor er det viktig for å oss å velge en kompetansesterk leverandør og et velprøvd system som gir fleksibilitet for fremtidens utfordringer, og det mener vi at Embriq og Quant sentralsystem tilbyr, avslutter Helland.

Markedsledende
– I Embriq er vi svært fornøyd og stolte over at også Lyse nå velger Quant sentralsystem, forteller Espen Kåsin, Direktør Software, hos Embriq. – Vi har en stor markedsandel for Quant som forsterkes ytterligere gjennom denne avtalen, og vi gleder oss til å hjelpe Lyse med å skape forretningsverdi av investeringen i automatiske strømmålere, avslutter Espen Kåsin hos Embriq.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1