Meny
25.03.2014

Emballasje av sukkerrør

Aspen og Emballator Mellerud Plast samarbeider for å på sikt å kunne framstille dunker i miljøvennlig, fornybart materiale. Sukkerrør er en råvare som har vist seg å ha egenskaper som kreves for at materialet skal godkjennes.

Menneskene bak Aspen, som fremstiller alkylatbensin, har tenkt å fortsette å ligge i forkant når det gjelder miljø. Nå jobber den svenske bedriften, i samarbeid med Emballator Mellerud Plast, med å se nærmere på mulighetene som ligger i et spennende, fornybart materiale til transport og lagring av alkylatbensin.
  Det er råvaren sukkerrør som har vist seg å være nøkkelingrediensen, og som gjør at ny emballasje kan tilfredsstille FNs strenge normer til emballasje ved transport av farlig gods. 
  En av de største utfordringene, ifølge Jan Andersson ved Emballator Mellerud Plast, har vært å finne et miljøvennlig materiale med de egenskapene som kreves for å oppnå FN-godkjenning.
  Det har vært gjennomført kvalitetssikring og testing opp mot regelverket i alle ledd. Eksempler på dette er fallprøver og test av stableevne. 
  – Nå gjenstår det å ta hensyn til prisen, da råmaterialet er dobbelt så dyrt som materialet i Aspens nåværende bensindunker. Vi evaluerer ulike alternativer for å på sikt å kunne innføre bruk av materialet, sier Åsa Bäckström, ansvarlig ved Aspens produktavdeling. 
  Det nye materialet vil kunne gjenvinnes akkurat som annen hardplast.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no