Tips redaksjonen
27.07.2017

Elsykkel i utmark

Elsykkel har til nå vært begrenset til byer og tettsteder der den har samme rettigheter som vanlige sykler. Nå åpner en forskriftsendring for utvidet bruk.

De nye forskriftene innebærer at elsykkel nå kan brukes så å si på linje med vanlig sykkel også i utmark.
   – Dette er strålende nyheter, sier elsykkelentusiast Markus Nordquist. Han har droppet bil og buss til fordel for elsykkel og bruker den daglig fra sitt bosted på Vålerenga til sin arbeidsplass hos Agva Kraft på Lysaker. Hele året.
   – At vi nå også kan bruke elsyklene våre i marka, er et kjempefremskritt. Med to barn i sykkelvogn kan de bratte bakkene i Nordmarka bli noe tøffe uten litt motorhjelp. Dessuten gjør det marka lettere tilgjengelig for eldre og andre med begrenset bevegelighet.
   I utgangspunktet kan sykkelen nå brukes som vanlig sykkel i skogen. Det er imidlertid mulig for kommunene å begrense enkelte områder. I Oslo reguleres området innenfor markagrensa av markaloven, så foreløpig vil man bare kunne bruke elsykkel på veiene i Oslomarka. Dette har imidlertid Regjeringen uttalt at de ønsker å lempe på.
   – Men husk at det må vises ekstra varsomhet når man benytter et motorisert fremkomstmiddel i marka, avslutter Nordquist som gleder seg til fine turer med kone og barn.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1