Tips redaksjonen
15.03.2017

Elretur bytter navn til NORSIRK

Fordi Elretur leverer veldig mye mer enn navnet tilsier, bytter selskapet nå navn. NORSIRK skal gjøre hverdagen enklere for alle importører som har produsentansvar for EE-avfall, batterier og emballasje.

– Elretur er en av de mest kjente merkevarene i bransjen, og det har vært en vanskelig beslutning å endre dette. Med en stadig større bredde i våre produkter og tjenester måtte vi komme opp med et navn som er mer dekkende for aktiviteten vår, sier administrerende direktør Stig Ervik.
   Elretur byttet fra årsskiftet navn til NORSIRK. Det nye navnet spiller blant annet på den sirkulære økonomien, som en av pilarene i en bærekraftig samfunnsutvikling. Utover EE-produkter tilbyr NORSIRK produsentansvarsordninger for emballasje og batterier.
   – Elretur-navnet lever videre i forbindelse med innsamling, miljøsanering og gjenvinning av EE-materialer, sier Ervik.
   – Kundene oppnår både effektivisering og kostnadsbesparelser gjennom å samle alle produsentansvarsavtalene hos oss. Historisk sett har vi vært i forkant av utviklingen på nasjonale og internasjonale myndighetskrav. Både på grunn av lang fartstid som en aktør med europeiske samarbeidspartnere, og videre fordi vi tar en aktiv rolle i forbindelse med høringer og prosesser rundt lover og regler for øvrig, sier Ervik.
   Norske virksomheter vil med det første få skjerpede krav tilknyttet avfall og avhending av utstyr på grunn av den nye emballasjeforskriften som nå er til høring samt EUs nye og strengere personvernforordning som innføres i 2018.
   – Vi i NORSIRK er godt forberedt, og dermed er kundene våre godt forberedt. Vårt datterselskap AD er spesialister på datasikkerhet og sletting, som bare blir viktigere og viktigere ettersom stadig flere EE-produkter også har minne. De av kundene våre som forvalter produsentansvaret for emballasje gjennom oss, kan benytte Grønt punkt-merkingen, sier Ervik.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1