Tips redaksjonen
08.06.2015

Eldfisk 2 er åpnet

Mandag 24. mars åpnet statssekretær Kåre Fostervold Eldfisk II – plattformen som skal gi 40 år til med oljeproduksjon fra Ekofisk-området Nordsjøen.

– For meg er det viktig å komme ut dit hvor verdiskapingen fra næringen faktisk skjer og å treffe folkene som hver dag jobber for det norske oljeeventyret, sa en engasjert Fostervold under den offisielle åpningen av Eldfisk II. – Vi må få debatten over på hva vi skal leve av i tillegg til oljen – ikke bare hva vi skal leve av etter oljen.
   Eldfisk-feltet er det nest største feltet i Ekofisk-området og den nye plattformen ble godkjent av Stortinget i juni 2011. Ekofisk-feltet ligger omtrent 300 kilometer sørvest for Tananger. Eldfisk-prosjektet skulle koste 35–40 milliarder 2011-kroner, og ifølge ConocoPhillips har man holdt seg innenfor budsjett både når det gjelder tid og penger.

40 nye år
Den nye plattformen, Eldfisk 2/7 S, er en integrert plattform som inneholder blant annet 154 lugarer, prosessanlegg og 40 brønner. Det går også broer til Eldfisk-senteret. Den ubemannede plattformen på Embla-feltet vil også styres fra den nye plattformen
   I tillegg til statssekretæren var ledere fra blant annet Eni, Total, Aker Solutions, Kværner, Subsea 7 og Petoro med på en rundtur på den nye plattformen.
   – Eldfisk er et godt eksempel på at dette er en næring som også tidligere har stått i krevende sykliske utfordringer, men som har kommet styrket ut av disse periodene hver eneste gang, sa Fostervold.

Levert på tid og budsjett
Sammen med rettighetshaverne, Total, ENI, Statoil og Petoro, samt alle leverandørene, er prosjektet gjennomført både på tid og innenfor budsjett.
   – Jeg vil berømme operatøren ConocoPhillips med det gode arbeidet som er gjort for å øke utvinningen og forlenge levetiden for hele Ekofiskområdet generelt, og i dag Eldfisk spesielt, sa Fostervold.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1