Tips redaksjonen
19.12.2014

Eksplosjonsikker duggpunktsensor

IKM Instrutek lanserer Michell Instrument Easidew PRO XP. Det er en eksplosjonsikker duggpunktsensor med et integrert brukervennlig diplay. Displayet viser målinger av fuktighet lokalt på sensoren, slik at kontroller og justeringer kan utføres raskt og enkelt uten behov for kontakt med kontrollrom.

 

I likhet med sensoren uten display er Easidew PRO XP med display sertifisert for ATEX, CSA og IECEx, noe som gjør det aktuelt for eksplosjonsfarlige områder over hele verden. Det kan måle duggpunkt i både gasser og ikke-polare væsker. Senderen er plassert i en eksplosjonssikker epoxy-belagt aluminiumskapsling som standard, men kan alternativt leveres i SST316 (IP66 / NEMA 4) for offshoreapplikasjoner.
   Fleksibiliteten til instrumentet gjør det til et aktuelt alternativ da bare en reservesensor trengs å lagerføres for alle duggpunktsmålinger i eksplosjonsfarlige områder.
   Easidew PRO XP benytter den nyeste kjeramiske sensorteknologien fra Michell Instrument og kan måle duggpunkt fra –110°C opp til +20°C og 0–3000 ppmv i ikke-polare væsker.
  
Med maksimalt trykk på 450 bar, EN10204 3.1 materialsertifikat og NPL/NIST 13-punkts kalibreringssertifikat tilfredsstiller den alle krav til bruk i prosessindustri, ifølge Bente Sletholt i IKM Instrutek. 
   Riktig prøvebehandling er essensielt for å oppnå pålitelige og nøyaktige målinger. Michell Instruments prøvebehandlingssystemer er utviklet for å kunne brukes sammen med Easidew-transmittere, nettopp for å sikre jevn temperatur og trykk samt for å filtrere ut forurensninger for å forlenge sensorens levetid.  
  
Et utvalg av standardiserte alternativer er tilgjengelige, pluss tilpassede systemer for å imøtekomme spesielle prosesskrav.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1