Tips redaksjonen
17.12.2015

Eiendomsprisen 2015 til Kjeldsberg Sluppen og Stålgården

Under den årvisse Midt-Norsk Eiendomskonferansen i regi av Næringsforeningen i Trondheimsregionen, Danske Bank og Norion Næringsmegling ble Eiendomsprisen 2015 tildelt Kjeldsberg Sluppen AS for prosjektet Stålgården Nord torsdag 12. november. De to andre nominerte byggene var Adressa-bygget og Bassengbakken 4, begge i hver sin ende av Nedre Elvehavn i Trondheim.

Vinnerprosjektet er utviklet av Kjeldsberg Sluppen med ARC som arkitekter og NCC som entreprenør. Det er et kontorbygg i åtte etasjer med et areal på 13 150 kvm. Prosjektet er bygd som passivhus i energiklasse A og er det første bygget i Norge som tar i bruk thermoaktive dekker.

Moderne kontorløsninger
Juryen har særlig lagt vekt på at Stålgården tar i bruk moderne kontorløsninger på en svært funksjonell og brukervennlig måte. Bygget har gode dimensjoner, velfungerende intern logistikk, et røft uttrykk og en glassgård og kantineløsning som gir den nødvendige wow-effekten.
   Juryen har også vektlagt at dette er et bygg som virkelig løfter området. Mye arbeid gjenstår, men prosjektet gir tro på at utviklingen av Sluppen er et meningsfullt langtidsprosjekt.
   Arkitektur skal engasjere, og med sine asymmetriske blanke fasader i stål og glass er dette et bygg som virkelig blir lagt merke til. Søsterbygget sto ferdig i 2011, men greide ikke å gjøre jobben alene. Nå kommer også det til sin rett.

Økonomisk
I statuttene til prisen legges det vekt på at vinneren skal være et økonomisk godt prosjekt. Bygget er ikke fullt utleid ennå, men etter å ha sett kvalitetene er juryen overbevist om at det ikke vil ta lang tid å fylle opp de siste arealene med fornøyde brukere.
   Prisen ble overrakt Ole Petter Bjørseth, administrerende direktør i Kjeldsberg Sluppen, og Kirsti Hilde fra ARC Arkitekter.
   Stålgården nord ble ferdigstilt i mai i år og har Statkraft, Evry, Vianova, Selberg Arkitekter med flere som leietakere.
   – Stålgården er et viktig steg i å transformere og utvikle bynære områder av Trondheim generelt og Sluppen spesielt, sa byggherre og administrerende direktør Ole Petter Bjørseth i Kjeldsberg Sluppen, som takket både arkitekt, entreprenør og samarbeidspartnere som Vintervoll og K. Lund for svært god bistand på de tekniske løsningene i bygget.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1