Tips redaksjonen
20.07.2015

Effektiv brannslukking med ATV

Etter storbrannene i Lerdal og Flatanger i fjor kom ideen på plass. Selskapet HSX så et økende behov for beredskapsløsninger og lanserte en mobil brannslukker for ulendt terreng.

Etter at flere opplevde å se huset sitt brenne ned til grunnen i 2014, ble Halvor Sannes inspirert til å tenke nytt. Som daglig leder hos HSX Maskinutvikling AS gjorde han filosofien om til en realitet og skapte frem HSX- Firefighter 300. Den rullende firhjulingen har integrerte brannpumper, hurtigfester, slanger med tilbehør og Canada-pulken med adapter og dragstang.
   – I vårt vidstrakte land er ikke alle steder like lett tilgjengelige å komme til ved en eventuell skogbrann eller et flammehav langs kysten. ATVen HSX- Firefighter 300 kan lett tas i bruk sommer som vinter. Canadapulken får frem lasten sikkert og lettvint. Det er gunstig å benytte seg av lett utstyr når det virkelig gjelder, sier Sannes.
   Han påpeker at ti års erfaring på området og hva lett portabelt utstyr kan bety i en rekke situasjoner, har bidratt til nytenkning.
   – Vi bygger videre på disse erfaringene med programmet HSX – Firefighter, legger han til.

Økt interesse
Den brukervennlige ATVen er komplett utstyrt med en ferdigpakket rigg. Der asfalten slutter, kommer HSX-utstyret til anvendelse. Mulighetene er lagt til rette for supplering av en stabil pulk med variable innholdskasetter. Her har HSX tenkt nytt og tilbyr for eksempel brannslanger på 124 meter i en lett håndterlig bæremeis. Den lille hengeren inneholder 500 meter med brannslange fordelt på 4 bæremeiser, en HF-LP-pumpe og 3 LW-HP-pumper med tilbehør.
Her skal det ikke mangle på utstyr som er tilpasset aksjonsbehov. 
   Sannes er en garvet messedeltaker og fikk raskt erfare interessen for produktet på landbruksmessen Dyrskun i fjor.
   – I dialog med flere brannmenn ble HSX Firefighter 300 godt mottatt. I ulike demonstrasjoner var det vekt og brukervennlighet på utstyret som falt i smak, forteller Sannes, som har flere konkrete forespørsler fra brannvesen og private brukere.
   En bæremeis med 124 meter selvkjølende brannslange og en LW-HP-pumpe kan bety et beredskap for private eiendommer i mindre skala og for skogeiere.
   – Brannpumpen LW-HP er utmerket til andre formål, som vannreservoarer som skal fylles eller tømmes, badestamper, bassenger og lignende, sier Sannes engasjert.

Fremkommelig
Mange av Norges landsteder ligger idyllisk til i strandkanten. Med vann som nærmeste nabo kan HSX Firefighter 300 være en smart investering.
   I små bygdesamfunn og langs den langstrakte kysten er ikke brannbiler i millionklassen like mye brukt. Avanserte tunge kjøretøy i små øysamfunn langs kysten kan by på utfordringer.
   Sannes påpeker at beredskapsløsningen kan være gunstig for kommuner i sentrale strøk og bygdesamfunn. Etter storbrannene i fjor har mange fått erfare at lett fremkommelig og tilgjengelig utstyr er gull verdt når brann er et faktum.
   – Vi tør påstå at vårt produktsortiment bidrar til å lette arbeidet og bidrar til å gjøre jobben effektivt. Kommuner eller private som ønsker en oppgradering av sitt eksisterende utstyr, integrerer dette i vår pakkeløsning, avslutter Sannes.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1