Tips redaksjonen
11.08.2016

EasyPark kjøper teknologiselskapet Parko

For å utvide sine parkeringstjenester kjøper nå EasyPark gründerselskapet Parko, et selskap spesialisert på algoritmer for å vise vei til nærmeste ledige parkeringsplass. Sammenslåingen av selskapets tjenester betyr i praksis at bilistene vil spare tid, forbedre trafikkflyten og øke utnyttelsesgraden av parkeringsplasser.

Oppkjøpet betyr at Parkos team bestående av dataanalytikere og spesialister på algoritmer nå slås sammen med EasyPark for å optimalisere letingen etter ledig parkeringsplass. Parkos algoritmer viser tilgjengelige parkeringsplasser i området du befinner deg og viser deg raskeste vei til nærmeste ledige plass.
 
Spart tid, økt trafikkflyt og økt utnyttelsesgrad
Sammenslåingen av selskapets tjenester betyr i praksis at bilistene vil spare tid, forbedre trafikkflyten og øke utnyttelsesgraden av parkeringsplasser. Da opptil 30 prosent av bytrafikken skyldes biler som er på jakt etter en parkeringsplass, bidrar løsningen til å redusere utslipp for en mer miljøvennlig by.
 
Viktig investering
– EasyPark har lenge investert for å finne løsninger som gjør det enklere å parkere. Oppkjøpet av Parko blir derfor et ytterligere steg i riktig retning for å forbedre vår eksisterende løsning og for å styrke vårt team med flere dedikerte mennesker som brenner for å gjøre det enklere å parkere, sier Johan Birgersson som er konsernsjef i EasyPark Group.
 
Med mål om å forenkle parkeringen
Tom Neu-Ner, administrerende direktør i Parko, sier at de på samme måte som EasyPark har etablert en bedrift der målsetningen er å forenkle parkeringen.
   – Sammen kan vi optimalisere brukeropplevelsen når det kommer til parkering for å finne en løsning som både forenkler og reduserer tidsbruken, sier han.
   Elan Zivotofsky, partner i OurCrowd som er den største investoren i Parko, legger til at EasyPark er en ideell samarbeidspartner for Parko.
¬   – EasyPark er markedsledende og har en modig visjon. Etter å ha vært med på reisen fra Parko så dagens lys til nå, ser jeg nå frem til følge veksten som Parko kan tilby EasyPark, sier han.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1