Tips redaksjonen
29.11.2017

EY Entrepreneur Of The Year 2017

Hans-Petter Mellerud i Zalaris ASA gikk helt til topps i EY Entrepreneur Of The Year under den nasjonale finalen i Oslo i går kveld.

Hans-Petter Mellerud har flankert av jurymedlem Heghe Skryseth, Kongsberg Gruppen og EY-partner Terje Andersen.


Hans-Petter Mellerud i Zalaris ASA gikk helt til topps i EY Entrepreneur Of The Year under tirsdagens nasjonale finale i Oslo. Zalaris er børsnotert, har vokst jevnt og trutt både i Norge og internasjonalt og har nå totalt 800 ansatte og en forventet omsetning nær 730 MNOK i 2017. For det fikk de en velfortjent hyllest i det som er verdens største vekstskaperprogram.
   Mellerud og Zalaris leverer outsourcing av lønns- og personaladministrative tjenester og konsulenttjenester innen bl.a. lønns- og personalsystemer og etablering av servicesentre. De har utviklet seg til en betydelig aktør i sitt marked.

Den uavhengige juryen berømmer Hans-Petter Mellerud og Zalaris for sin oppfinnsomhet og kundeorientering: «Vinneren har gjennom personlig engasjement og strategiske beslutninger etablert et innovativt konsern med bred internasjonal tilstedeværelse. Vinneren har vist god evne til å være i forkant av teknologien, se muligheter der andre ser hindre og har lykkes med å etablere en nyskapende og kundefokusert virksomhet.»

Rådgivnings- og revisjonsselskapet EY (tidl. Ernst & Young) arrangerer Entrepreneur Of The Year i 50 land, og i år her i landet med Microsoft Norge som samarbeidspartner på digital transformasjon.

Under den nasjonale finalen ble det kåret vinnere i tre kategorier; handel, industri og tjenester. Brødrene Lindbak vant kategorien Handel, Steinar Tragethon i Hallingplast vant i kategorien Industri og Oslo-baserte Hans-Petter Mellerud i Zalaris ASA vant først prisen i kategorien Tjenester før han mottok statuetten som viser at han er EY Entrepreneur Of The Year 2017.

På arrangementet tirsdag kveld ble også årets YOUNG Entrepreneur Of The Year kåret; beste vekstskaper under 35 år som har utmerket seg gjennom etablering av nyskapende virksomhet, eller som gjennom sitt virke har utmerket seg for godt lederskap. Denne prisen gikk til gründerne bak selskapet Cutters; Andreas Oddvar Kamøy og Kristian Hauge Solheim.

Det var fjorårsvinnerne Jørgen Evensen og Peter Sandrup fra BetonmastHæhre som sammen med EYs Nordensjef Erik Mamelund overrakte hovedprisen til Hans-Petter Mellerud under festforestillingen på Posthallen i Oslo tirsdag. Som vinner av den norske kåringen går han nå videre som Norges representant i den internasjonale finalen. Vinnerne fra tilsvarende kåringer i omkring 50 land møtes i Monaco neste sommer.

– Norge har mange dyktige entreprenører og vekstskapere. Med EY Entrepreneur Of The Year ønsker vi å gi disse en oppmerksomhet de fortjener, sier Terje Andersen, ansvarlig for programmet i Norge.

Den uavhengige næringslivsjuryen som plukket ut vinnerne i EY Entrepreneur Of The Year var Åse Aulie Michelet (leder), Harald Tyrdal, Hege Skryseth, Trond Solberg og Harald Norvik. Arrangementet ble ledet av Jenny Skavlan.

 

Fakta om vinnerne:

Kategori Industri:
Hallingplast ble startet opp i 1977 og tre år senere overtok Steinar Tragethon og broren etter faren. De begynte å levere produkter til oppdrettsnæringen, nå til flere av de største anleggene langs kysten. Hallingplast gikk etter hvert fra å være underleverandør til en mer selvstendig leverandør også med egne produkter. Etter brorens bortgang i 2006 har Steinar hatt en aktiv rolle både innen produktutvikling og daglig drift. Siden 2012 har selskapets inntekter økt med 44 %. De omsetter for ca. 380 MNOK og har 50 ansatte.

Kategori Handel:
Tore og Morten Lindbak i Lindbak Gruppen AS
Lindbak Gruppen leverer kontorteknologi og kontormøbler (Lindbak AS, Lindbak Office Solutions) og programutvikling, implementering og drift av butikkdatasystemer (Lindbak Retail Systems AS). Selskapet har 322 ansatte og omsatte i 2016 for 772 MNOK. Tore Lindbak startet i virksomheten rett etter studiene, og broren Morten startet med salg tidlig i 20-årene. Lindbak Gruppen er i dag Norges ledende familieeide aktør innen kontorteknologi, kontormøbler og IT-systemer. Hovedkontor er i Trondheim, med 24 kontorer rundt om i landet, og et datterselskap i Gøteborg i Sverige.

Kategori Tjenester og vinner av EY Entrepreneur Of The Year:
Zalaris, etablert i 2000 av Hans-Petter Mellerud, leverer outsourcing av lønns- og personaladministrative tjenester og konsulenttjenester innen bl.a. lønns- og personalsystemer og etablering av servicesentre. De kjøpte snart opp et svensk og et dansk selskap. Selskapet overtok i 2001 et lønnssenter med 14 ansatte i Lødingen fra Bravida. I dag jobber ca. 60 personer der. Zalaris er børsnotert og har i dag totalt 800 ansatte og forventer å omsette for nær 730 MNOK i 2017.

YOUNG Entrepreneur Of The Year:
Cutters – Andreas Oddvar Kamøy og Kristian Hauge Solheim har siden oppstart av Cutters i Bergen høsten 2015 hatt en eksplosiv vekst. De har nå ca. 200 ansatte og rundet nylig 30 salonger i Norge med mål om å nå 40 innen utgangen av 2017. De tok steget videre ut i Norden da de nylig åpnet sin første frisørsalong i Stockholm. Selskapet har på kort tid blitt en utfordrer i et tradisjonelt og traust marked. Det opprinnelig japanske konseptet har blitt populært blant forbrukerne i Norge, men det har også skapt hodebry for resten av bransjen. Med en fastpris på 299 kr, 15-minutters klipp og en drop-in basert løsning, har Cutters blitt tatt imot med åpne armer av

 

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1