Tips redaksjonen
26.10.2015

EØS-støtte til erfaringsutveksling om miljøvennlige bygg

Energiråd Innlandet har fått støtte til to EØS-finansierte prosjekter innenfor miljøvennlige bygg. Målet er å utveksle erfaringer og kunnskap om energieffektivisering og fornybar energi med kommuner i Latvia og Litauen.

Energismart idrettshall i Latvia
Energiråd Innlandet og NTNU skal samarbeide med Jelgava kommune i Latvia i planleggingen av en ny og energismart idrettshall. Her skal det gis konkrete anbefalinger til energioppfølging av det nye idrettsbygget, og om bruk av fornybar energi i den tilsluttende internatskolen. På en konferanse i Latvia neste vår vil resultatene bli presentert for kommunen.
   – Jeg ser fram til et spennende samarbeid med våre partnere, både på NTNU og i Latvia. Vi vil bidra med våre erfaringer innenfor energismarte bygg, men vil også få nyttig innblikk i utfordringene og løsningene som er spesielle for Latvia, sier Benoit Dugers, energirådgiver i Energiråd Innlandet.  

 

Kunnskap om fornybar varme til Litauen
I det andre prosjektet skal Energiråd Innlandet sikre kompetanseoverføring til litauiske kommuner om klimavennlige bygg. To delegasjoner fra Litauen kommer til Norge for å lære om våre erfaringer med fornybar oppvarming, energisparekontrakter og fjernvarme.
   Daglig leder i Energiråd Innlandet, Ingrid Nytun Christie, er veldig fornøyd med å få være med på de to prosjektene. – Her har vi en god mulighet til å lære av våre østeuropeiske partnere. Samtidig kan vi vise fram det gode arbeidet som gjøres i Innlandet innen klimavennlige og energismarte bygg, sier hun. 
  
Begge prosjekter har mottatt støtte via «National Climate Policy»-programmet som er finansiert av Norge gjennom EØS-midlene.

Prosjektene starter i høst og varer fram til våren 2016.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1