Tips redaksjonen
05.02.2015

EC206, den fjerde modellen i generasjon 2 fra engcon

engcon, leverandør av tiltrotatorer for gravemaskiner på 1,5–32 tonn, er nå klar med serielevering av EC209, den fjerde modellen i Generasjon 2, til de nordiske markedene. Modellen kommer på sikt til å erstatte dagens EC05B, og den store nyheten er at EC206 blir utstyrt med en 6-kanals svivel.

EC206 er spesielt tilpasset 4–6 tonns gravemaskiner og supplerer serien Generasjon 2 med sine storesøsken EC209 (for maskiner 6–9 tonn), EC219 (14–19 tonn) og EC226 (19–26 tonn)
En av de største nyhetene med EC206 er at modellen er utstyrt med en helt nyutviklet 6-kanals svivel som dessuten er utstyrt med to NG6-ventiler. Dette er samme ventil som de større modellene har for å kunne ta imot og levere større trykk på blant annet ekstrauttakene. For øvrig har EC206 en tiltvinkel på 45 grader, integrert sentralsmøring, økte fôringsdimensjoner og økt servicevennlighet.
   – Generasjon 2 er helt og holdent konstruert for den nye generasjonen gravemaskinen der det stilles helt andre krav til teknikk og materialkvalitet enn på de tidligere maskinene, sier Fredrik Jonsson, konstruksjonssjef i engcon.
   – Dagens gravemaskiner er teknologisk utviklet, ekstremt sterke, og da er det viktig at utstyret holder tritt.
   Fredrik Jonsson sier at de som kjører med andre modeller i Generasjon 2, setter pris på mange av finessene, og da spesielt den integrerte sentralsmøringen.
   – Ja, vi har fått fantastisk god respons på den integrerte sentralsmøringen som tiltrotatoren leveres med fra fabrikken. Det sparer verkstedet for både tid og penger, noe som igjen gjør at entreprenøren sparer inn investeringen i sin nye maskin, sier Fredrik Jonsson.
   Serieleveringen av EC206 på markedene utenfor norden vil etter planen komme i gang i starten av 2015.

For mer informasjon se www.engcon.com/gen2

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1