Tips redaksjonen
03.01.2014

Dynatec-reaktoren overgår forventingene

Dynatec Engineering har fått innvilget 12 millioner kroner av Forskningsrådet til å bygge en industrimodell av Dynatec-reaktoren for utvinning av superrent silisium.

Etter tre års forskning og testing av Dynatec-reaktoren er nå grunnideene verifisert. Testresultatene har vært over all forventning. Forskningsrådet har så stor tro på Dynatec-reaktoren at de har valgt å gå inn med ytterligere støtte for å realisere mulighetene for industrialisering av reaktoren. Dynatec ser det som en seier for Indre Østfold og tanken om å bygge et miljø i Norgestoppen innenfor forskning og teknologi. 
   For tre år siden fikk Dynatec Engineering støtte fra Forskningsrådet til forskning på Dynatec-reaktoren. Allerede etter de første forsøkene på prototypen viste resultatene oppsiktsvekkende tall. Selskapet fant ut at silisium gror opptil 40 ganger raskere enn tidligere forskning har vist. Energiforbruket er drastisk lavere samtidig som kvaliteten på superrent silisium er av høyeste grad. Resultatet er stabil kvalitet og vesentlig lavere pris på silisium. 

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1