Tips redaksjonen
20.01.2016

Dynamiske fartsdempere

Linköpingsselskapet Edeva står klar til å levere i det internasjonale markedet. Produktet er dynamiske fartsdempere. Rittal har fått i oppdrag å levere utendørsskap til systemet.

Actibump fra Edeva er et hastighetsdempende system som bare påvirker de bilene som kjører for fort. Ved hjelp av vippeteknikk skaper systemet en midlertidig hump i veibanen, hvis bilen kommer med for høy hastighet. Det blir en fysisk påminnelse for bilisten.
   Kjøretøy som holder riktig hastighet, kan passere uhindret. Dette skaper en jevnere trafikkflyt og bedre fremkommelighet, for eksempelvis busser, i forhold til alternative fartsdempere. Utrykningskjøretøy påvirkes ikke av systemet.

Redder liv
– Målet er å redde liv ved å beskytte fotgjengere og syklister, forklarer David Eskilsson, administrerende direktør på Edeva. Actibump gir også miljømessige fordeler. Det blir mindre bremsing og akselerasjon, og dermed mindre utslipp av partikler.
   Öresundbroen er et av de trafikkmiljøer der systemet er i bruk. Det er også i bruk i flere byer som Linköping, Uppsala og Malmö.

Globalt marked
– Det er flere interesserte i dag, både i Sverige og internasjonalt. Problemet som vi har en løsning for er globalt. Vi håper å ta nye steg i internasjonalisering i 2016, understreker David Eskilsson.

Beskytter elektronikken
Rittal har fått i oppdrag å levere utendørsskap til systemets styringselektronikk. Elektronikken registrerer hastigheten når et kjøretøy kommer.
   – Ettersom skapene brukes utendørs, har vi høye krav til dem. Valget falt på Rittal på grunn av pris, tilpasning med tilbehør, kjøleløsning og lås. Dessuten fikk vi en veldig god oppfølging av Rittal helt fra starten av i vårt utviklingsstadium, sier David Eskilsson.

For alle værtyper
En utfordring er de store temperaturvariasjoner som skapene utsettes for. Fartshinderet med sin elektronikk skal kunne plasseres vinterstid i nordlige Skandinavia, og samtidig takle varm sommer ved Middelhavet. Rittals skap har standardisert tilbehør for klimakontroll. De aktuelle utendørsskapene har IP 55-klassifisering og kan utstyres med lås. De er tilgjengelige i forskjellige bredder og møter behovet for fleksibilitet hos Edeva for å kunne koble til 1-4 enheter for hvert skap.
   – Edeva er i en utrolig spennende utvikling. Vi er stolte over å få samarbeide med dem om et trafikksikkerhetsprodukt med stort potensiale, sier Håkan Winther, prosjektleder Infrastruktur hos Rittal.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1