Meny
04.05.2017

Dropper kurs – mister brannforsikring

Brenner firmaets bygg ned på grunn av varme arbeider, og du ikke kan dokumentere kurskompetanse innenfor fagfeltet, risikerer du å stå igjen med hele regningen selv.

– Forbausende mange bedriftsledere risikerer å miste alt, forteller daglig leder i Wee Kurssenter, Kristine Wee.
   Varme arbeider omfatter arbeid med maskiner og utstyr som genererer gnister og varme, for eksempel bruk av åpen flamme eller utstyr som varmlufts-, sveise-, skjære- eller slipeutstyr. Selv om antall branner på grunn av varme arbeider er redusert de siste årene, betales det ifølge Finans Norge dag ut flere titalls millioner kroner i erstatning i saker som omfatter brannskade ved varme arbeider i Norge.

Risikerer å miste erstatning
Kravet til kursing i varme arbeider er spesielt fordi det stilles spesifikke krav til denne kompetansen gjennom forsikringsselskapene. Finans Norge, som organiserer forsikringsbransjen, har i samarbeid med Norsk brannvernforening utviklet sikkerhetsforskrifter og instrukser man må forholde seg til dersom man ønsker en gyldig forsikring, forteller daglig leder i Wee Kurssenter, Kristine Wee.
   – Dersom medarbeidere som jobber med varme, ikke er kurset i forskriftene, og det oppstår brann i sammenheng med arbeider i bedriften, kan forsikringsselskapene i verste fall droppe å betale ut skadeserstatning. Vi opplever at det er forbausende mange bedriftsledere som ikke har satt seg inn i reglene, eller rett og slett nedprioriterer kurs for sine ansatte. Dermed er de villige til å ta en stor risiko, sier Kristine Wee.
   – Sikkerhetsforskriftene til Finans Norge må ikke forveksles med forskriftene i Arbeidsmiljøloven, der man risikerer en bot dersom man ikke følger regelverket. Dette er forsikringsbransjens egne regler, noe som gir svært høy økonomisk risiko å ikke følge, avslutter Kristine Wee.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no