Tips redaksjonen
03.01.2014

Dobbelt batterisystem gir større startsikkerhet for lastebiler

Exide Technologies lanserer et dobbelt batterisystem til lastebiler. Batterisystemet skal sikre at lastbiler får optimal garanti for at de starter når de skal. Det dobbelte batterisystemet introduseres på markedet i lastebilene til Scania. De har montert det i sine Scania Streamliner-lastebiler.

Kombinasjonen av to teknologier gir større pålitelighet
Fordelene med det dobbelte batterisystemet er åpenbare. For det første er det langt større sikkerhet for at det er nok strøm på batteriene til både å starte motoren og til å drifte alle de elektriske apparatene som en moderne lastebil er utstyrt med, slik at de kan kjøres hele natten (varmeapparat, TV, kjøleskap m.m.). For det andre er totalvekten lavere sammenlignet med løsninger med vanlige batterier, noe som gir en bedre drivstofføkonomi. Størrelsen er som før, og dermed er det ikke noe problem å montere det doble batterisystemet i lastebilen.
Nylig ble HVR-teknologien (High Vibration Resistant) introdusert av Exide Technologies. Denne teknologien sørger for å absorbere de kraftige vibrasjonene som et batteri blir utsatt for i lastebiler, noe som dermed forlenger batteriets levetid. Med det nye dobbelte batterisystemet introduserer Exide en nyskapende løsning på lastebilmarkedet.
 
Spesielt egnet for lastebiler som brukes intensivt
I motsetning til den klassiske løsningen med to standardbatterier som både gir strøm til å starte motoren og til å holde liv i strømkrevende utstyr, har det nye dobbelte batterisystemet to AGM Orbital-batterier til motorstart og to GEL-batterier til alt det elektriske utstyret.
  Samlet sett er dette en enda bedre løsning, siden hvert batteri passer optimalt til sin funksjon. Denne smarte løsningen sørger for at Orbital-batteriene gir lastebilen full kraft ved oppstart av motoren for deretter å lade opp mens motoren går. Når motoren stoppes, får de elektriske systemene strøm fra GEL-batteriene i stedet, slik at AGM Orbital-batteriene er fulladet neste gang motoren skal startes opp.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1