Tips redaksjonen
29.12.2015

Det meste avanserte skipet i DOF-flåten

DOFs datterselskap, DOF Subsea ASA i Bergen, har ferdigstilt utrustningen av MS «Skandi Africa», og skipet har startet en fem-årskontrakt for Technip.

MS «Skandi Africa» ble tildelt prisen «Ship of the year 2015». Skipet er det mest avanserte i dagens DOF-flåte. Det er designet for operasjoner i værutsatte regioner, for undervannskonstruksjon og for legging av fleksible rør ned til 3000 meter.
   Finansieringen av «Skandi Africa» er arrangert av BNP Paribas, GIEK og Eksportkreditt.
   DOF Subsea CEO, Mons S. Aase sier: – «Skandi Africa» er et eksempel på laginnsatsen mellom DOF og våre viktigste leverandører og forretningspartnere, og resultatet er et av de mest sofistikerte skipene som er bygd. Skipet er også en sterkt eksempel på at norsk verfts- og leverandørindustri er konkurransedyktig innenfor levering av avanserte offshorefartøy. – Det har vært en utrolig reise fra 1981, da DOF startet med levering av MS «Skandi Hav» og MS «Skandi Fjord». «Skandi Africa» bygger på 35 år med erfaring fra både rederidelen og subsea-delen av organisasjonen til DOF. Jeg ser frem til å følge skipet under operasjon i årene som kommer.

Kilde: www.skipsrevyen.no

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1