Tips redaksjonen
29.04.2014

– Den største og viktigste messen

– Som mange ganger før er vi på plass på årets Eliade. Denne utstillingsplassen er den største og viktigste messen for elektrobransjen i Norge.

– Ingen andre steder har vi muligheten til å møte så mange kunder, samarbeidspartnere og potensielle nye kunder som her, sier markedssjef Torill Bergem Os i Eaton.
  – Vi skal gjøre vårt for å lage liv og røre på Eliaden. Det blir både konkurranser med flotte premier og en liten café der de besøkende kan få seg en matbit og en ”pust i bakken”. Dessuten skal vi ha seminarer med aktuelle temaer hver dag. 
  – Eaton vil vise bredden i produktporteføljen. Energismarte løsninger er et tema som går igjen både for privatboliger, næringsbygg og industri. Det vil både være kjente løsninger, som smarthussystemet xComfort, og i tillegg til produktnyheter.

160 unge konkurrerer om NM-plasser
100 elektrikere og 60 telekommunikasjonsmontører fra hele landet, mange av dem lærlinger, har kjempet om en plass i norgesmesterskapet i de to fagene på Eliaden. 
  – Kvalifiseringen ble gjennomført med to runder teorioppgaver på Internett. Etter andre runde, som ble gjennomført i mars, har ti deltakere i elektrikerfaget og seks i telekommunikasjonsmontørfaget kvalifisert seg til finalen. Disse skal gjennomføre praktiske oppgaver på 20 timer foran et stort publikum på Eliaden. Nivået på deltakerne er svært høyt, sier Svein Harald Larsen, fagsjef for utdanning i Nelfo.
  – Erfaringsmessig er det de som er best teoretisk, også sterkest i de praktiske oppgavene. I NM blir det typiske installasjonsoppgaver. Deltakerne skal også feilsøke og programmere.
  Det er ikke nødvendig å være lærling for å delta i NM. Det er alderskravene i WorldSkills (VM) som gjelder. 
  Vinnerne i de to fagene på Eliaden går videre til det internasjonale mesterskapet. Deltakerne i elektrikerfaget må være under 21 år, mens deltakerne i telekommunikasjonsfaget kan være 24 år.

Automatiseringsprisen 2014
Under årets Eliade vil en bredt sammensatt jury kåre årets vinner av Automatiseringsprisen. Prisen, som deles ut av Elektroforum, skal hedre innovative bedrifter som det siste året har hatt suksess med å ta i bruk automatiseringsløsninger. Kongsberg Automotive stakk av med den gjeve prisen i 2012. Forslag til kandidater kan sendes til juryen ved Arne Eggen: arne.eggen@eliaden.no innen 15. mai 2014.

Årets Eliade finner sted i messesenteret på Lillestrøm i perioden 2.–5. juni.


[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1