Tips redaksjonen
04.07.2014

Den nye BOXHUNTER fra Konecranes – gjenoppfunnet og lansert

Etter en rekke studier, og med en grundig forståelse av kundenes behov, har Konecranes lansert BOXHUNTER og gjenoppfunnet den hjulgående portalkranen. Det innovative er kort fortalt at kranføreren er kommet ned på jorden igjen. Hytten er brakt ned på bakkeplan, der containerhåndteringen virkelig skjer. BOXHUNTER-konseptet er spesielt: Betjening og ergonomi er lagt i støpeskjeen.
– Det er med stor glede vi kunngjør lanseringen av BOXHUNTER, sier Christian Stenseng, Country Manager i Norge. – Vi ser frem til å tilby kundene i Norge denne innovative kranen. Vi er trygg på at denne enestående kranen vil gi full valuta for pengene og tilfredsstille kundenes krav.
  BOXHUNTER er resultatet av en intensiv produktutviklingssatsning som har gjenoppfunnet den hjulgående portalkranen. BOXHUNTER-konseptet er tuftet på avansert video- og laserteknologi som Konecranes har utviklet for sine toppmoderne automatiserte stablekraner. Videokameraer på strategiske punkter rundt kranen og et avansert brukergrensesnitt i hytten gir kranføreren god oversikt der det trengs.
  Selskapet opplyser at BOXHUNTER er bygd for kranførere på containerterminaler som ønsker kvalitet, men som ikke trenger alle de avanserte egenskapene ved Konecranes' mest påkostede kranmodeller. BOXHUNTER opprettholder et jevnt ytelsesnivå, med cirka 15 containerbevegelser per time. Den tilbyr samtidig høy driftssikkerhet og få driftsstanser, ifølge selskapet.

Ting snudd opp ned
Den nye BOXHUNTER er bygd rundt kranføreren og brukergrensesnittet kranføreren må forholde seg til. Tanken var bokstavelig talt å snu ting opp ned og få kranføreren ned på bakkeplan. Med den avanserte video- og laserteknologien som finnes i dag, behøver ikke hytten lenger å sitte øverst i kranen. Hytten er derfor plassert på bakkeplan, og det samme er heiseverket. Dette forenkler hele strukturen og forenkler adgangen til heiseverket. Fra et serviceperspektiv er det praktisk.
  BOXHUNTER har også et nytt motvektssystem som fjerner vekten av åket fra hver løftet last. Det er energibesparende.

Tidenes mest standardutstyrte hjulgående portalkran
En enklere struktur betyr at kunden sparer penger over hele linjen. Selskapet opplyser at BOXHUNTER er den mest modulbaserte og standardutstyrte hjulgående portalkranen de noensinne har tilbudt, og ekstrautstyret er holdt til et minimum. Den leveres i containere med vanlig containerskip.
  I likhet med alle andre containerkraner fra Konecranes kan BOXHUNTER utstyres med ekstra sikkerhetsfunksjoner som hjelper kranføreren, for eksempel DGPS-autostyring. TRUCONNECT, Konecranes' fjernovervåkningstjeneste, er også tilgjengelig.
 


[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1