Tips redaksjonen
02.03.2015

Dell lanserer typegodkjente IT-løsninger for offshore og maritim industri

Dell lanserer robuste servere, kraftige PC-er og nettverksutstyr som er typegodkjent av DNV GL– Maritime for bruk i maritim industri og offshore. Produktene oppfyller alle krav knyttet til temperatur, vibrasjon, elektromagnetisk kompatibilitet (EMC) og kabinettplassering i denne type miljøer. Dell samarbeider allerede med ABB om å bringe løsningene til markedet.

Maritim industri og petroleumsnæringen trenger IT-løsninger som oppfyller strenge krav. Historisk har de som leverer teknologi til skipsverft, brukt innebygde PC-er eller industri-PC-er fra spesialiserte leverandører eller standardmaskiner som krever en rekke tilpasninger. Løsningene har tatt lang tid å levere, og kostnader til installasjon har vært høye.

Martimtilpassede IT-løsninger
Den nye løsningene fra Dell OEM Solutions er typegodkjent for maritim industri og kan brukes på alle skipstyper. Porteføljen inkluderer rack-serveren, Dell PowerEdge R720t, med Intel Xeon-prosessoren E5-2600v2. Den oppgis å levere høy ytelse, har innebygde funksjoner og er kostnadseffektiv. PC-serien Dell OptiPlex XE2 stasjonære maskiner med Intel Core i5-4570S-prosessorer gjør det enkelt å være produktiv selv i et røft miljø, ifølge selskapet. Disse, sammen med svitsjen, Dell N3024, har gjennomgått tester, blitt typegodkjent og fått DNV GL Type Approval Certificate.
   Dell OEM Global Service and Maintenance gir kundestøtte i flere havner verden over.
   – Med typegodkjenningen har Dell forsikret markedet om at produktene de tilbyr maritim industri, møter de høyeste standarder for kvalitet og effektivitet, sier Ståle Sneen, Principal Engineer Control Systems i DNV GL.
   DNVGL Type Approval Certification bekrefter at produkter og komponenter kan installeres på fartøy med spesifikke miljøforhold.

Med ABB til markedet
Andreas Lautmann, Engineering Manager, ABB Marine and Cranes forklarer hvorfor de valgte Dell:
   – Dell OEM Solutions har lang erfaring med å levere løsninger for ABBs ledende 800xA styringssystem og andre løsninger. Oljeboring og tilhørende prosjekter er mer krevende enn landbaserte systemer og krever at løsningene vi leverer, har forbedret lifecycle management og minimal nedetid. Vi hadde behov for å inkluderer pålitelig teknologi i våre løsninger, og DNV GL-sertifiseringen er en av grunnene til at vi valgte Dell OEM Solutions.
   – Vår innsats for å levere produkter som oppfyller kravene i bransjen, vil forenkle forsyningskjedene for teknologi i marin industri. For oss er det en god mulighet til å jobbe mot et nytt marked med løsninger basert på høykvalitets komponenter, samtidig som kundene reduserer produksjonskostnader, får siste oppdaterte teknologi og kan få leveranser og support over hele verden, sier Dermot O’Connell, direktør og daglig leder i Dell OEM Solutions EMEA. 

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1