Tips redaksjonen
30.12.2013

Cavotec skal levere nytt utstyr til Gullfaks B

Teknologiselskapet Cavotec i Mjøndalen har fått sin største enkeltordre innenfor offshore noen gang. Cavotec skal levere nye energikjeder, såkalte drag chains til Gullfaks B i Nordsjøen.

Den Statoil-eide riggen som ligger på Tampen-feltet i Nordsjøen, er under storstilt oppgradering, og nå skal Cavotec produsere og installere tre sett med nye drag chains i rustfritt stål. Dette er en mekanisk innretning som blir brukt for å få med alle kabler og slanger når boretårn flyttes rundt på riggen. Den lengste kjeden er på hele 51 meter. 
   – Vi har lang erfaring fra komplekse prosjekter som dette, og vi ser fram til å jobbe tett med selskapet Aibel, som står for oppgraderingen av Gullfaks B, sier Sofus Gedde-Dahl, som er administrerende direktør i Cavotec Norge AS. 
 
  Arbeidet med å modernisere boreutstyret er en del av et større moderniseringsprogram som vil forlenge levetiden til riggen fram til 2032. 
  
 Cavotec har de siste årene deltatt i flere lignende oppdrag i Nordsjøen. Blant annet har oljeplattformene Snorre, Ekofisk, Statfjord B og C og Norne vært gjennom omfattende oppgraderinger, der det har blitt montert nytt utstyr. 
 
  – Vi har god kunnskap og lang erfaring med komplekse installasjoner som dette. Slike kontrakter er viktige for oss og viser at vi er verdensledende innenfor dette feltet, sier Gedde-Dahl. 
 
  Cavotec leverer avansert strømstyring og automasjonsteknologi til flere offshore energi-kunder over hele verden. Systemer fra Cavotec omfatter blant annet fjernstyring av lasteterminaler, strømkontakter og kabeltromler.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1