Tips redaksjonen
08.06.2018

Cat S61- en hardfør smarttelefon

Bullitt Group og Cat phones lanserer sitt nye flaggskip – smarttelefonen Cat S61.

Modellen er en oppgradering av Cat S60, med forbedret FLIR® termisk bildekapasitet, innebygd laser for avstandsmåling samt en sensor for måling av innendørs luftkvalitet.Cat S61 er både en smarttelefon og et avansert verktøy for bruk i en rekke yrker og miljøer.

 

Forbedret termisk kamera

Cat S61 kan skilte med to kameraer: et optisk kamera og et integrert FLIR termisk kamera som har forbedret programvare for høyere bildekontrast og et utvidet temperaturspenn, hvor temperatur helt fra -20°C til 400°C kan registreres og måles. I tillegg kommer enheten med en oppgradering på fotokameraet fra VGA til High-Definition, og i kombinasjon med FLIRs MSX teknologi gir dette svært god bildeoptimalisering.
   Også MyFlir-applikasjonen er oppgradert hos Cat S61. Nye funksjoner som tips og råd tilgjengelig på enheten og et forum hjelper brukerne å få mest mulig ut av telefonens termiske bildemuligheter.

 

Nye bruksområder for tøffe arbeidsmiljøer

Disse nye funksjonene og forbedringene muliggjør nye bruksmåter hvor mobilitet, oppkobling og bedre bildekvalitet er nødvendig. Med Cat S61 er det mulig å overvåke utstyr og maskiner med høyere temperatur, gjøre kjøretøysdiagnostikk og asfaltovervåking. I tillegg er alle tidligere funksjoner beholdt, som identifikasjon av varmetap rundt vinduer og dører, å registrere fukt og manglende isolasjon, å oppdage overopphetede elektriske apparater og overbelastede strømkretser samt å se i bekmørke eller gjennom tåke og røyk.

 

Sensor som varsler om dårlig luftkvalitet

Enkelte arbeidsmiljøer er utsatt for dårlig luftkvalitet. For å varsle brukeren om høye nivåer av forurenset luft (flyktige, organiske forbindelser eller VOCs) har Cat S61 derfor også en sensor fra Sensirion som måler innendørs luftkvalitet. Vanlige kilder til forurenset luft i arbeidsmiljøet til brukere av Cat phones er maling, løsemidler, tepper, møbler, drivstoff og rengjøringsmidler.
   Smarttelefonen overvåker luftkvaliteten og varsler brukeren når et usunt arbeidsmiljø er identifisert, slik at brukeren kan gjøre nødvendige tiltak som å åpne vinduer eller å ta en pause. Sensoren måler også både luftfuktighet og temperatur.

 

Laser for område- og avstandsmåling

Cat S61 har også laserassistert avstandsmåler. Denne kan måle avstander opptil 8 meter fra telefonen, kalkulere området som måles og skifte mellom metriske og imperiske mål. All data blir lagret i bildet som tas ved målingen. Slik kan man senere justere eller estimere alternative mål, uten å måtte dra tilbake til stedet.
   Denne kombinasjonen av funksjoner er høyt verdsatt av Cat phone-brukere. For eksempel kan elektrikere bruke termisk bildebehandling til å analysere en sikringsboks eller et ledningsnett og deretter estimere hvor mye kabel som trengs for å løse problemet ved hjelp av lasermåleren.

 

Robust funksjonalitet, optimalisert for utendørs bruk

Telefonen har en stor 5.2” FHD-skjerm beskyttet av Gorilla Glass 5. Telefonen er støvsikker og vanntett ned til tre meters dybde i en time samt beskyttet mot høyt vanntrykk på nært hold og vannstråler med høy temperatur. Den samsvarer med den militære standarden MIL Spec 810G og er utviklet for å kunne overleve gjentatte fall på betong fra 1,8 meters høyde. 

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1