Tips redaksjonen
12.08.2016

CTEK lanserer start-/stoppbatterilader

Enheten er spesielt utviklet for å lade og vedlikeholde cellene i batterier som brukes i biler med start/stopp-teknologi.

Start/stopp-laderen er designet på CTEKs avanserte ladeplattform. Det sikrer at batteriene er ladet til maksimal kapasitet og vil yte maksimalt hver gang kjøretøyet starter og forlenger levetiden til kostbare høyytelsesbatterier.
   – Batteriene som brukes i start/stopp biler, for eksempel AGM og EFB, krever nytenkning når det gjelder lading. Våre forskere har sett at den gjennomsnittlige bileieren ikke vet ikke om et AGM- og EFB- batteri er montert i bilen eller hvilken type batterikjemi bilen har. Det de derimot vet, er om kjøretøyet er utrustet med start/stopp-teknologi. Vår start/stopp-lader er kompatibel med alle start/stopp-batterier og kan sikre at nødvendige tiltak blir iverksatt for å maksimere effektiviteten og batterilevetiden, sier Sten Hammargren, sjef for globale markeder i CTEK.

Lades og vedlikeholdes optimalt
På bakgrunn av dette har CTEK utviklet start/stopp batteriladeren som bruker patentert CTEK-teknologi som er spesielt utviklet for å lade disse batteriene til maksimal kapasitet på en sikker måte. CTEK opplyser at deres start/stopp batterilader gir spesiell batterihåndtering som sikrer at start/stopp-batterier lades og vedlikeholdes optimalt under alle typer klimaforhold.
   – Det er godt kjent at start-/stoppteknologi gir mange fordeler slik som økt drivstoffeffektivitet og lavere utslipp, og som et direkte resultat av dette øker bruken av denne teknologien. Denne type teknologi gir imidlertid batteriet noen utfordringer. Start / stopp-batterier må ha nok energi til å starte motoren når bilen går på tomgang, for eksempel når bilen har stoppet på rødt lys. Når føreren aktiverer clutchen og er klar for å kjøre videre, eller frigjør bremsepedalen i en bil med automatgir, starter motoren automatisk. Dette utsetter batteriet for en stor belastning, og det er viktig for start / stopp-kjøretøy å ha et pålitelig batteri som skaper og lagrer energi, sier Hammargren.
   CTEK start/stopp batterilader tilbyr både en funksjon som kan avgjøre om batteriet kan motta og holde på ladingen og kondisjonering ved å sørge for at skadelig blysulfat blir fjernet fra platene.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1