Tips redaksjonen
07.03.2016

COWI kjøper offshore-selskapet TDA Engineering

COWI overtar den norske ingeniørvirksomheten TDA Engineering, som er spesialist innenfor design av offshorefundamenter, og som har et spesielt fokus på vindprosjekter og broer. COWI styrker dermed sin posisjon som Skandinavias ledende rådgiver innenfor offshore vindmøllefundamenter, flytebroer og maritime prosjekter.

Vindenergiområdet har vært gjennom en rivende utvikling de siste ti årene, både teknologisk og markedsmessig, og det er rift om de beste spesialistene. TDA Engineering er i dag ledende innenfor design av fundamenter til offshore vindmøller og avansert hydrodynamiske og strukturelle analyser. Oppkjøpet tilfører COWI avgjørende spisskompetanse i et marked med stort potensial.
   – Oppkjøpet av TDA Engineering er en viktig strategisk milepæl for COWI. Det er store synergier mellom virksomhetene, og med TDAs sterke analysekompetanse tilfører de prosjekter med komplekse konstruksjoner, verdifull ekspertise. Samarbeidet gjennom både Sognefjordkryssingen, og nå sist Bjørnafjorden, viser at den type broprosjekter er avhengig av den spesialkompetansen TDA representerer, sier Lars Erik Hauer, divisjonsdirektør COWI Norge, Transport og byutvikling.

Offshore-teknologi til flytebroer
TDA Engineering har brukt sin kompetanse fra offshoresegmentet inn i arbeidet med avanserte flytebroer. COWI og TDA kjenner hverandre godt og har samarbeidet i blant annet Bjørnafjord-prosjektet, som forventes å bli verdens lengste flytebro.

Internasjonalt ettertraktet
   – Vi er svært fornøyd med å få COWI som ny eier i TDA. Vi har gjennom flere år hatt et strategisk samarbeid med COWI, spesielt innenfor design av fundamenter til Offshore Wind og design av store broer. Det er god match i kultur og kompetanse mellom våre to selskaper, og partnerskapet er høyt verdsatt av våre kunder. Et eierskap fra COWI er en naturlig videreføring av vårt gode samarbeid. Sammen vil vi bli en meget sterk enhet som vil tilby unike tjenester til markedet, sier Jan Erik Berg administrerende direktør i TDA Engineering.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1