Meny
24.04.2014

Bytt morsmål og lær et annet språk gratis

Nytt nettsted oppretter gratis kontakt mellom folk som vil lære seg hverandres morsmål. Den beste måten å lære seg et nytt språk på, er å snakke med en innfødt. På bare én uke har et nytt, danskutviklet nettsted – Meet2Talk.com – fått medlemmer i 27 land. Nettstedet oppretter kontakt mellom mennesker som vil hjelpe hverandre med å lære hverandres morsmål.

– Du kan altså praktisere et valgfritt fremmedspråk med en morsmålstaler, samtidig som du hjelper en medarbeider fra et annet land til å bli bedre i ditt eget språk, sier Peter Erkmann, initiativtakeren bak Meet2Talk.
  Tjenesten er gratis. Du registrer deg som medlem og finner deretter medlemmer i ditt område som gjerne vil «bytte språk». Du lærer deres morsmål, mens du til gjengjeld hjelper dem med å bli bedre i ditt eget språk.
  – Når du har funnet et medlem med språket du ønsker å bli bedre i, avtaler dere hvor og når dere skal møtes. Dere bytter språk hver gang dere møtes, slik at begge lærer hverandres språk og kultur, forklarer Peter Erkmann om det nye konseptet. 

Hjelp hverandre
Han fikk ideen mens han deltok på et dyrt engelskkurs, der det gikk opp for ham at mange utenlandske studenter og medarbeidere i Skandinavia har problemer med å lære skandinaviske språk. Dette skyldes ganske enkelt at skandinaver generelt er gode i engelsk.
  – Vi slår automatisk over i engelsk når vi møter noen som snakker vårt eget språk gebrokkent. Mange utenlandske studenter og medarbeidere reiser hjem, eller til andre land, fordi de aldri lærer seg norsk så godt at de får et sosialt nettverk. Hvis de fikk kontakt med en nordmann som gjerne ville lære om deres morsmål og kultur, ville begge parter nyte godt av det, sier Peter Erkmann.
  Han har siden 2012 studert ved masterstudiet i flermedial kommunikasjon på Københavns Universitet og har brukt mange redskaper fra dette studiet i utviklingen av Meet2Talk.com. Han har brukt utviklingen av tjenesten som grunnlag for sin masteroppgave, som han skal forsvare på Københavns Universitet senere denne måneden.

Allerede 15 språk å velge mellom
Den første uken har det bare i Danmark registrert seg medlemmer med 15 forskjellige morsmål, og de første møtene mellom nye medlemmer er allerede i gang.
  – Jeg er ikke i tvil om at det finnes et behov for denne tjenesten. Meet2Talk er et redskap som setter behovet i system og organiserer kontakten mellom interesserte medlemmer, sier Peter Erkmann. 

Kilde: pressemeldinger.no

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no