Tips redaksjonen
27.05.2014

Bygger fire 19 900-tonnere i Japan

Bjarne Rieber-familien i Bergen har gjennom Inventor Chemical Tankers i Bergen økt sine bestillinger ved det japanske verftet Fukuoka til i alt fire 19 900 dødvekttonns kjemikalietankere.

Det er gjort ved å benytte seg av sin byggerett (opsjon) for ett skip i tillegg til tre faste kontrakter som ble gjort sent i fjor. Skipene skal inngå i Hansa Tankers’ flåte. Rieber-familien er største enkelteier i Hansa Tankers med 50 prosent av aksjene.
  Direktør Hans Solberg, som er ansvarlig for den kommersielle driften i Hansa Tankers, forteller til Skipsrevyen at de tre skipene skal leveres fra mai 2015 og hvert kvartal videre til begynnelsen av 2016.
  Hansa Tankers som ledes fra kontorer i det gamle ærverdige hovedkontoret til Hansa Bryggeri på Kalfaret i Bergen, har en flåte på 17 skip i 19 900 dødvekttonnsklassen og tre 33 000-tonnere.
  Seks av skipene er eid av investorene rundt Hansa Tankers, vesentlig Bjarne Rieber-familien, syv er japanskeide, en er tyskeid, og seks tilhørende et belgisk rederi.
 
Rieber-familien er i ferd med å bruke noen av midlene som ble frigjort ved salg Rieber & Søn til investering i shipping. Salget ga en fortjeneste 2,1 milliarder kroner.
  Rieber-familien sitter også på 35 prosent i skipsinvesteringsselskapet Tailwind i Bergen og Singapore.
  Hans Solberg ønsker ikke å opplyse hva skipene koster, men henviser til markedsprisene for denne type tankere. Skipsrevyen regner med at hvert skip kommer på et sted mellom 32 og 34 millioner dollar.
  Skipenes flagg er ikke avgjort. I dag seiler ingen av Hansa-skipene under norsk flagg (NIS). Det skyldes ikke at rederiet ikke ønsker NIS-registrering, men at verftet ikke leverer skip som NIS godkjenner for norsk flagg. Skal verftet bygge skip som tilfredsstiller NIS, blir skipene en god del dyrere å bygge.
  Tidligere i år bestilte bergensrederiet Stream Tankers to tilsvarende skip og økte dermed ordremassen til fire skip. De skal bygges ved Fukuoka- og Shitanoe-verftet.  

Kilde: www.skipsrevyen.no

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1