Tips redaksjonen
18.09.2017

Bygger banebrytende ubemannet offshore-supportfartøy

Ledende selskap innenfor marine tjenester skal bidra med design-, drifts- og markedsekspertise til prosjektet med å bygge verdens første selvgående offshore-fartøy, som følger tidsskjemaet for levering i 2018.

Bourbon, en internasjonal leverandør av marine tjenester, har inngått en intensjonsavtale med Automated Ships Ltd. for å støtte byggingen av verdens første ubemannede, helautomatiserte og kostnadseffektive fartøy for offshore-oppdrag. I følge intensjonsavtalen skal Bourbon være med på å tilrettelegge byggingen av Hrönn og skal bidra til fartøyets kommersielle bruk i samarbeid med Automated Ships Ltd og prosjektets fremste teknologipartner, Kongsberg.

Enorm ekspertise
Bourbon skal bruke sin enorme ekspertise innenfor offshoredrift til å gi detaljert input til Hrönns utvikling og endelige utforming. Dette vil sørge for at fartøyet blir fleksibelt, pålitelig og kostnadseffektivt nok til å operere trygt og effektivt i det krevende offshoremiljøet. Bourbon skal også bidra med kostnadsmodellen for drift av Hrönn.
   Hrönn er et offshore-nyttefartøy for mindre oppdrag som betjener offshore-energibransjen, forskning og hydrografi samt offshore fiskeoppdrett. Det kan også brukes som et standby-fartøy, som kan gi brannslukkingshjelp til en offshoreplattform i samarbeid med bemannede fartøy. Automated Ships Ltd har gått bort fra Hrönns opprinnelige katamaranutforming etter at prosjektet ble lansert i november 2016 og går i stedet inn for et fartøy med enkeltskrog. Dette gir større nyttelastkapasitet og mer fleksibilitet innenfor mange bruksområdene.

Samarbeid med Kongsberg
Bourbon trer inn i Hrönn-prosjektet etter at det nylig ble kjent at de har inngått et nytt samarbeid med Kongsberg om å utvikle digitale løsninger for neste generasjons tilkoblede og selvgående fartøy. De to selskapene kommer til utføre fellesprosjekter for å utvikle nye måter å drive effektivt på i offshore-tjenestebransjen, med kort lanseringstid.
   Kongsberg skal bidra med sin teknologiske ekspertise og levere alt det viktigste marine utstyret som er nødvendig for å utforme, bygge og drive Hrönn, inkludert alle systemer for dynamisk posisjonering og navigasjon, satellitt- og posisjonsreferanse, marin automasjon og kommunikasjon. Deres fartøykontrollsystemer, inkludert K-Pos dynamisk posisjonering, K-Chief-automasjon og K-Bridge ECDIS, gjenskapes i et kontrollsenter på land, noe som tillater full fjernstyring av Hrönn.
   – utomated Ships Ltd og Kongsberg har allerede kommet langt i utformingsfasen, og vi ser fram til å bli en del av teamet for å sikre at dette ubemannede offshorefartøyet oppfyller markedets krevende behov, sier Gael Bodénès, viseadministrerende direktør i Bourbon Corporation.
   – Bourbon er et verdensledende selskap innenfor marine tjenester, og vi er sikre på at sammen med Kongsberg som teknologisk hovedansvarlig, kommer de til å gi et verdifullt bidrag til utformingen og driften av Hrönn, sier Brett Phaneuf, adm. dir., Automated Ships Ltd.   
   – Vi gleder oss over å samarbeide med slike dyktige partnere i utviklingen av Hrönn, et fartøy som kommer til å vise hvordan digitalisering og selvstyring har potensial til å revolusjonere offshore-tjenestemarkedet, sier Stene Førsund, EVP Global Sales and Marketing, Kongsberg Maritime.

Kilde: newscision.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1