Tips redaksjonen
25.09.2014

Bygger Nordens første bobil-hotell

Et innendørs parkeringsanlegg med plass til 300 bobiler skal bygges ved Tønsberg i Vestfold. Etter planen skal kundene kunne sjekke inn allerede våren 2015.

– Vi har allerede åpnet muligheten til å forhåndsbestille plass. Nå får vi daglige henvendelser og plassbestillinger, så det er tydelig at dette er et tilbud som treffer godt, sier Odd Askjem, daglig leder i Askjems Camping-Center AS. 
  Han tror det vil bidra til å øke etterspørselen etter bobiler ytterligere, når eierne nå får mulighet til trygg og god langtidsparkering. 
  – Bestanden av bobiler har økt betydelig de senere årene, men vi vet at det også er mange interesserte som dropper planene om bobil, fordi de ikke har noe egnet sted å oppbevare den. Ikke minst gjelder dette folk som bor i byene, der parkeringsmulighetene er særlig begrenset.
  Derfor tror Askjem at mange av hotellkundene vil komme langveis fra.  

Har fått bestillinger
– Hovedtyngden blir nok innenfor en radius på et par timers kjøring, men vi har allerede fått bestillinger fra så langt unna som Danmark og Nord-Norge. 
  Som hotellkunde kan man kjøpe ekstratjenester som service og klargjøring av bobilen, og om ønskelig få lastet opp kjøleskapet med ferskvarer den dagen ferien begynner. Kundene kan også sette igjen sin vanlige bil på parkeringsplassen mens bobilen er i bruk. 
  Askjems Camping-Center er en av landets største forhandlere av bobiler og campingvogner. Bedriften selger rundt 500 enheter i året fra sitt anlegg på 6700 kvadratmeter langs E18, fem kilometer utenfor Tønsberg sentrum. 
  – Ideen om også å starte bobilhotell er utviklet over flere år. Muligheten for å sette den ut i livet åpnet seg da vi nylig fikk kjøpe nabotomten på 26 mål, der et bygg på 10000 kvadratmeter over to etasjer nå skal reises. Totalt investerer vi rundt 50 millioner kroner i prosjektet, sier Askjem.  

Åpner neste vår
Prisen for en hotellplass starter på 8900 kroner for vinterlagring i låst og oppvarmet lokale. Plassering som gir mulighet til å hente ut bobilen når som helst hele året, koster fra 1500 kroner i måneden, mens menyen av tilleggstjenester prises for seg. 
  – Vi gleder oss til å se det nye bygget vokse frem og til å ta imot de første hotellgjestene. Etter planen skal bobilene kunne begynne å rulle inn i anlegget i april 2015. 
  Også salget av bobiler er for tiden svært høyt hos Askjems Camping-Center. 
  – April ble tidenes beste enkeltmåned med et salg på 90 nye og brukte enheter. Vi satte også ny omsetningsrekord for en enkelt måned, og havnet på 43 millioner kroner. Forrige topp var 37 millioner, sier Odd Askjem.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1