Tips redaksjonen
16.12.2015

Brynseng skole blir FutureBuilt-prosjekt

Byggingen av Oslos første nær nullenergiskole er i gang. Undervisningsbygg bygger Brynseng skole, som får et av Norges største fasadeintegrerte solcelleanlegg.
Brynseng skole planlegges som en pilot på nesten nullenergibygg (nNEB).

Skolen bygges etter passivhus-standarden, og opp mot 90 prosent av oppvarming- og varmtvannsbehovet dekkes av varmepumpe med brønnpark. Et fasadeintegrert solcelleanlegg på 1000 m² skal produsere rundt 100 000 kWh per år.
   – Dette blir Norges mest energieffektive skolebygg, og med Brynseng skole løfter vi oss mot fremtidens energikrav, sier Bodil Motzke, miljørådgiver i Undervisningsbygg
Brynseng skole er en ny barneskole i bydel gamle Oslo. Skolen blir en 4-parallell barneskole med elever fra 1. til 7. trinn for cirka 840 elever og 110 ansatte. Skolebygget er organisert over 6 etasjer med flerbrukshall og garderober i de øverste etasjene.

Enova-støtte på 4,5 millioner kroner
– Det er flott at Enova støtter dette prosjektet og ser potensialet i at vi får fram forbildeprosjekter med fasadeintegrerte solceller, sier Birgit Rusten, programleder i FutureBuilt.
   – EUs nær nullenergi-direktiv inntrer i 2020, og vi i FutureBuilt er fornøyd med at Undervisningsbygg går foran i utviklingen av nye miljøløsninger.
   Bodil Motzke sier at flerbrukshallen får en transparent og høyisolerende fasade, som vil redusere behovet for kunstig belysning.
   Det vil også bli utarbeidet et klimagassregnskap i prosjektet i tråd med FutureBuilt-programmet.

Ingen parkeringsplasser for bil
Skolen ligger sentralt på Bryn med kort vei til T-banestasjonen på Brynseng og til togstasjonen på Bryn. Med unntak av to HC-plasser og to elbil-plasser med ladestasjon vil skolen bygges uten parkeringsplasser for biler. Skolen får rundt 400 sykkelparkeringsplasser, og spyle- og mekkefasiliteter samt garderober med dusj.
   Brynseng skole skal stå ferdig til skolestart i august 2017.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1