Tips redaksjonen
29.06.2019

BrightSites setter turbo på byens infrastruktur

Nye BrightSites smartstolpe fra Signify setter turbo på byens infrastruktur og ser samtidig bra ut.

På samme måte som den fysiske infrastrukturen som veier, broer og vannledninger er viktige, er den digitale infrastrukturen også viktig for byens økonomiske vitalitet og livskvalitet. Dessverre er det slik at byens digitale ryggrad ikke oppfyller samtidens og fremtidens krav til oppkobling og nettverk. Den nye BrightSites smartstolpe fra den verdensførende firma innen belysning Signify, er en komplett løsning, og har plass til en rekke IoT-bruksområder og funksjoner som f.eks. «alltid oppkoblet», kameraer og miljøsensorer – i tillegg til styrbart høyeffektiv LED-lys. Stolpene er laget på en slik måte at de glir godt inn i byens estetiske uttrykk.
   BrightSites understreker Signifys strategi med å utnytte belysningsinfrastruktur til å utvikle nye muligheter og tjenester for kundene sine. Denne nyvinningen viser firmaets førende rolle innen belysning og Internet of Things. Den nye BrightSites IoT Smartstolpe bygger på tidligere smartstolpe-teknologi som ble utviklet av Signify og Ericsson, en teknologi som ga LED-belysning og 4G LTE trådløst nettverk fra en liten basestasjon inne i smartstolpen.

Evolusjon: Fra gatelys til smartstolper
De nye stolpene som har IoT-muligheter viser utviklingen av gatebelysning fra å være nyttig nødvendighet og stor utgiftspost for kommunene, til et potensiell inntektsgivende trådløs dynamisk punkt og en måte å innhente informasjon om omgivelsene på. Denne muligheten med å bruke nye tjenester som telekommunikasjon og til og med reklame kan genere inntekter for kommunene. 
   Vi har radikalt oppgradert våre smartstolpers nettverksmuligheter, inkludert digitale sensorer og sterkere WiFi for lokal oppkobling. Den skjulte integrerte antennen kan tilby 4G og 5G-tjenester fra en rekke leverandører. Dette er i overenstemmelse med vår visjon om en fremtidens smartby – å forvandle enkle lysstolper til en plattform for å levere smarte by-tjenester. Et nytt utvalg av smale design gjør at disse stolpene kan passe inn i alle typer bylandskap,» sier Musa Unmehopa, Daglig leder for Signifys BrightSites-prosjekt.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1