Meny
18.04.2017

Bosch former endringen av drivlinjen

Ny divisjon innenfor Bosch samler kompetansen og skal være med på å forme endringene innenfor elektromobilitet.

Bosch anslår at det vil bli produsert nesten 20 millioner hybrid- og elbiler i 2025, og selskapet ser elektromobilitet som et viktig område i fremtiden. Derfor etablerer leverandøren av teknologi og serviceytelser nå sin egen enhet spesielt for elektromobilitet. Enheten vil være en del av den nye divisjonen Powertrain Solutions. Fra starten av 2018 vil denne omfatte virksomhetens aktiviteter innenfor elektromobilitet samt de nåværende divisjonene Gasoline Systems og Diesel Systems. Fremover vil Bosch derfor levere all drivlinjeteknologi til eksisterende og nye kunder fra ett og samme sted. Parallelt med utviklingen av elektromobiliteten jobber Bosch intensivt med å videreutvikle forbrenningsmotorteknologien. I tillegg til de 20 millioner hybrid- og elbiler i 2025 vil det være ca. 85 millioner nye bensin- og dieseldrevne biler.

Store investeringer
Hvert år bruker Bosch flere milliarder euro på videreutvikling av drivlinjeløsninger. Alene i jakten på å få et gjennombrudd for elektromobilitet investerer virksomheten 400 millioner euro i året. Det meste har gått til batteriforskning og -utvikling. På verdensbasis er Bosch den eneste klassiske leverandøren til bilindustrien, som både forsker i nåværende og fremtidig celleteknologi. Virksomheten har allerede realisert mer enn 30 elektromobilitetsrelaterte prosjekter med internasjonale bilprodusenter. Ca. 1800 eksperter fra Bosch jobber med fremtidens elektromobilitet.

Tettere på markedet og kundene
– Rent strategisk vil Powertrain Solutions fokusere på tre kjernesegmenter: personbiler og lastbiler med forbrenningsmotorer og hybriddrivlinjer og elbiler. Det gir svært ulike utfordringer. Vi ser et stort vekstpotensial i elektromobilitet og nyttekjøretøyer. Når det gjelder personbiler med forbrenningsmotorer, vil vi primært konsentrere oss om å forbedre effektiviteten, sier Bulander. Tekniske innovasjoner vil være nødvendig i alle drivlinjeløsninger. Til syvende og sist er det bare virksomheter som markedsfører produkter, som reduserer brennstofforbruk og utslipp ytterligere, som fortsatt vil være konkurransedyk-tige i lengden.
   Powertrain Solutions vil samle ca. 88 000 medarbeidere på mer enn 60 lokasjoner i 25 land over hele verden. Dette samarbeidet vil bli intensivert i den nye divisjonen fra 2018. Antall medarbeidere blir nesten uendret som følge av denne omorganiseringen.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no