Tips redaksjonen
07.11.2019

Bladfjær med livsviktig funksjon i sykkelairbag

Da tredje generasjon av airbagsykkelhjelmen Hövding skulle utvikles, søkte selskapets utviklingsingeniører hjelp hos Lesjöfors.

I et nært samarbeid utviklet de en wirekomponent til aktiveringsmekanismen samt fjærende klips som holder gassgeneratoren på plass.
   Hövding er en nyskapende airbaghjelm for syklister, som to unge industridesignere i Malmö står bak. Ved en eventuell ulykke utløses airbagen fra en nakkekrage i løpet av 0,1 sekunder. Tester viser at den gir syklister overlegen beskyttelse mot hodeskader, og Hövdings airbagteknologi er opptil åtte ganger tryggere enn en tradisjonell sykkelhjelm. Så langt har Hövding solgt 185 000 eksemplarer av hjelmen på 16 markeder i Europa og Japan.

Kontakt allerede i utviklingsfasen
Høsten 2018 kontaktet utviklingsingeniørene i Hövding firmaet Lesjöfors Banddetaljer i Värnamo. De ønsket hjelp og støtte i forbindelse med design og materialvalg, både til en viktig wirekomponent i mekanismen som aktiverer Hövding under sykling og til en fjærende klips, også kalt bladfjær. Bladfjærene brukes til å feste gassgeneratoren som har til oppgave å blåse opp airbagen ved en eventuell ulykke. Utfordringen var å utvikle to komponenter som skulle fungere monteringsteknisk og samtidig oppfylle kravene til slitestyrke og opprettholdt funksjonalitet under ulike værforhold og brukersituasjoner. For eksempel hvis hjelmen faller i asfalten.  
   - Vi fikk se forslag til hvordan de tenkte seg at begge detaljer skulle fungere. Vi så umiddelbart at Lesjöfors fabrikken i Nordmarkshyttan var best egnet til å produsere wirekomponenten til aktiveringsmekanismen, mens bladfjæren ble utviklet hos oss her i Värnamo, forteller kundeansvarlig Johan Gannerud i Lesjöfors Banddetaljer.

Ulike prototyper ble testet
Samtidig som wirekomponenten ble justert i samarbeid med Nordmarkshyttan, ble det inngått et nært samarbeid både i Malmö og Värnamo når det gjaldt bladfjæren. Sammen gjennomgikk utviklingsingeniørene i de to selskapene designskisser, testet materialtykkelser og utførte tester. En håndfull forslag til prototyper med ulike konturer, materialtykkelser og bruddgrenser kokte etter hvert ned til en modell av klipsen som oppfylte Hövdings strenge krav til egenskaper.
   - Hövding presenterte et første designutkast med visse designkriterier og funksjonsbehov. Lesjöfors var en god sparringspartner og støtte, og vi hadde et fruktbart og fleksibelt samarbeid med dyktige folk fra blant annet prototypverksted og verkstedproduksjon, sier Mechanical Design Engineer Hanna Risén i Hövding.

Rask ekspansjon verden over

Produksjonen av wirekomponenten og bladfjæren til Hövding 3 startet våren 2019 i både Nordmarkshyttan og Värnamo, og rundt 60 000 produkter er allerede levert.
-   I en svært hektisk periode før ferier og med en ellers stram tidsplan har levering og kommunikasjon fungert utmerket. Vi ser frem til et fortsatt godt samarbeid med Lesjöfors, sier Marie hult Johansson, Strategic Sourcing i Hövding.
   Sjefen for Lesjöfors Industrifjädrar i Nordmarkshyttan, Jan-Eric Nordh, gleder seg over Hövdings suksess og spår at omsetningen vil skyte skikkelig fart nå som selskapet opplever rask internasjonal ekspansjon.
   Vi er veldig glade og stolte av å få bidra til et så nyskapende produkt som kan redde liv over hele verden. Det er også et illustrerende eksempel på hvordan vi i Lesjöfors-konsernet samarbeider på en måte som er optimal for kunden

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1