Tips redaksjonen
23.11.2017

BioMar med nytt, miljøvennlig fartøy

«MS Nyksund» – et nytt og høyteknologisk fartøy for transport av fiskefôr skal snart gå i drift for BioMar.

Som et ledd i moderniseringen av BioMars transport av fiskefôr ble det i 2015 inngått avtale med NSK Shipping AS om bygging av et nytt fôrfartøy. Skipet er nå formelt overlevert ved verftet som har stått for byggingen – Tersan Shipyard. Skipet eies og opereres av NSK Shipping.
   – Vi har lenge sett frem til å få i drift dette svært avanserte fartøyet for ytterligere å kunne betjene våre kunder på beste måte. Skipet var opprinnelig planlagt levert før årets høysesong. Forsinkelsen fra verftet har gitt oss noen utfordrende måneder, men vi gleder oss nå til å få båten i drift, sier Tore Gunnar Wikdal i BioMar.
   – «MS Nyksund»s noe mindre søsterskip «MS Høydal» kom for få år tilbake med helt nye løsninger for bulklevering av fôr. Fartøyet var også det første gassdrevne i sitt slag, et viktig bidrag i BioMars bærekraftsatsing, fortsetter Tore Gunnar Wikdal. – Denne gangen har vi videreutviklet teknologien i «MS Høydal», samtidig som vi kompletterer BioMars portefølje av skip for fiskefôrleveranser. Nybygget er et høyteknologisk fartøy med topp moderne utstyr på alle områder og lastekapasitet på 2700 tonn fiskefôr. Det innebærer et miljøvennlig LNG-drevet fremdriftsmaskineri som er levert av Rolls Royce. Skipet er også utrustet med utstyr for effektiv og skånsom håndtering av fiskefôr samt m,ed større og kraftigere trustere og DP-system for optimal manøverbarhet.
   Skipet er designet i samarbeid med designselskapet NSK Ship Design og har en lengde på 81,5 meter.
   – Målsettingen har hele veien vært å skape en innovativ og miljøvennlig løsning som tilfredsstiller framtidige behov for BioMar og deres kunder, sier Mats Nygaard Johnsen i NSK Shipping. – NSK Shipping er stolte av at BioMar på nytt valgte oss som befrakter av sine ferdigvarer. NSK eier fra før skipene «MS Høydal» og «MS Nyksund II» (tidligere kalt «Nyksund»), som begge inngår i BioMars flåte. Vi ser nå frem til å få båten hjem og i drift for BioMar, avslutter han.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1