Tips redaksjonen
18.09.2017

BioMar feirer ti år med BioSustain

Et lavfiskemelprosjekt var starten på bærekraftprogrammet BioSustain. Ti år etter har programmet blitt en strategisk pilar i BioMar-gruppens aktivitet. BioSustain generer blant annet bærekraftig innovasjon.

Fiskefôrbransjens avhengighet av marine råvarer og framtidig knapphet på disse var den opprinnelige inspirasjonen til BioSustain. Det har nå lenge vært mulig å erstatte fiskemelet i fôret med andre proteinkilder. Fiskeolje har vært en hardere nøtt å knekke, men gjennom bioteknologi kan man i dag erstatte fiskeoljen med omega-3 i sin opprinnelige form, olje fra mikroalger.

Milepæler
For ti år siden startet prosjektet «Profit through sustainability» med fokus på reduksjon av fiskemel i fôr. Prosjektet ble utviklet til konseptet, BioSustain, og lansert i Brussel. Siden er BioSustain utviklet til et bærekraftprogram med industriledende verktøy, bl.a. Eco-Efficiency Manager (EEM), som utreder miljøavtrykk gjennom hele verdikjeden. I år lanserer BioMar EEM versjon 3, spesielt godt egnet til miljøutredninger for ASC og andre miljøstandarder.

What’s next?
Et nytt BioSustain-initiativ er Triple S, Sustainable Solution Steering. Programmet fungerer som en årlig bærekraftrevisjon av alle råvarene i innkjøpsporteføljen til BioMar. Triple S bidrar til å optimere bærekraftige innkjøp, og styrker evnen til å skaffe dokumentasjon på alt fra råvare til strategiske tiltak.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1