Tips redaksjonen
21.10.2016

Bidro sammen med Interpol i arrestasjon av nigeriansk epost-svindler

Trend Micro og Interpol har jobbet sammen med å pågripe av en lederne for et internasjonalt kriminelt nettverk som er mistenkt for å ha svindlet mer enn 60 millioner dollar.

Arrestasjonen er et resultat av en felles operasjon mellom Interpol og den nigerianske Economic and Financial Crime-kommisjonen som har benyttet Trend Micros forskning for å identifisere og arrestere den skyldige som går under kallenavnet ”Mike”.
   Den nigerianske ”Mike” antas å være leder for et nettverk som består av et førtitalls personer spredt over Nigeria, Malaysia og Sør-Afrika. ”Mike” er også mistenkt for ulovlig samarbeid med hvitvaskere i Kina, Europa og USA, som har bidratt med å utveksle ulovlige bankkontodetaljer der stjålne penger har blitt plassert.
   – Trend Micro er en sterk talsmann for partnerskap mellom det offentlige  og private, i det som har utviklet seg til å bli konstant kamp mot nettkriminelle, sier Karianne Myrvold, kommunikasjon- og markedssjef for Trend Micro Norge. Vi har en kollektiv motstander i de som mener å gjøre skade via teknologi, og vi i Trend Micro vil gjøre alt vi kan for å støtte politi og offentlige myndigheter med å pågripe og straffeforfølge disse angripere. Dette er en ny milepæl for den jobben som det internasjonale Internettsikkerhets-samfunnet samarbeider om.
   Trend Micro er en strategisk partner som støtter Interpol og medlemslandene med kunnskap, ressurser og strategier for å bekjempe global nettkriminalitet gjennom Global Complex for Innovation i Singapore.
   – Arrestasjoner som dette er gjort mulig gjennom et tett samarbeid mellom medlemmer av sikkerhetsmiljøet som jobber mot et felles mål om gjøre Internett til et tryggere sted, uttalte Noboru Nakatani, direktør for Interpols Global Complex for Innovation. Disse svindelmiljøene er spesielt vanskelig å bekjempe på grunn av sin kompleksitet, noe som er grunnen til at samarbeidet mellom de offentlige- og private sektorene er viktig.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1