Tips redaksjonen
31.08.2015

Betydelig offshore-avtale for Atlas Copco Tools

kNm Hydraulikk og Lundin Norway har inngått en rammeavtale om hydrauliske momentverktøy fra Atlas Copco Tools til plattformen på det nye Edvard Grieg-feltet i Nordsjøen. Avtalen omfatter produkter, opplæring og support for vedlikehold av flenser i rørledninger.

– Dette er en viktig ordre for oss og viser at Atlas Copco Tools er en leverandør å regne med innenfor offshore, sier Per Arne Martinsen, Country Manager for Atlas Copco Tools Norway. Vi har tidligere levert monteringsverktøy til offshoreindustrien, men denne avtalen er en milepæl i vårt arbeid innenfor denne bransjen.
   Avtalen er den hittil største i Atlas Copco Tools’ satsning på offshoreindustrien, som ble innledet for ett år siden. Da ble firmaets kundefordeler presentert sammen med kNm Hydraulikk på bransjens største messe Offshore Northern Seas i Stavanger.
   kNm Hydraulikk i Stavanger er et sertifisert Atlas Copco Bolting Solution Center. Selskapet selger og leier ut monteringsverktøy for bolteforbindelser og utdanner montører. Kravene er svært høye, og alle som jobber med dette, skal ha en personlig sertifisering.
   kNm Hydraulikk leverer alt utstyr for vedlikehold av flenser i gass- og oljeledninger. For omfattende vedlikehold leier Lundin Norway inn ekstra utstyr og personell fra kNm Hydraulikk og deres samarbeidspartner, Safe Ocean Service. Rørflenser er kritiske for sikkerheten; den minste lille lekkasje kan få ødeleggende konsekvenser. De blir regelmessig gjennomgått, og da er rett forspenning på boltene og pakningens tilstand avgjørende for flensens tetthet.
   Montøren leser av den riktige forspenningen i en tabell og angir det tilsvarende dreiemomentet ved å regulere trykket i verktøyets hydraulpumpe. Det finnes to metoder for å oppnå riktig forspenning: trekking og strekking. Atlas Copco Tools leverer verktøy for begge.
   Edvard Grieg er et felt i den sentrale delen av Nordsjøen med Lundin Norway som operatør. Plattformen er en produksjons- og boligplattform med planlagt produksjonsstart fjerde kvartal 2015.
   – Vi ser på denne avtalen som et viktig skritt i vår satsing på offshoreindustrien, sier Per Arne Martinsen. Med kNm Hydraulikk som partner har vi sterk tilstedeværelse i Stavanger, der mange av kundene innenfor dette segmentet finnes.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1