Tips redaksjonen
02.02.2017

Betonmast-lederne vant vekstskaperkåring

Jørgen Evensen og Peter Sandrup i Betonmast, et av Norges største entreprenør- og eiendomsutviklingskonsern, ble EY Entrepreneur Of The Year 2016. Med over fire milliarder i omsetning har de utviklet seg til en betydelig aktør i bransjen og fikk en velfortjent hyllest i det som er verdens største vekstskaperprogram.

Det var arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie, fjorårsvinner Brynjar Forbergskog i Torghatten og nordisk EY-sjef Erik Mamelund som overrakte prisen til Evensen og Sandrup under en festforestilling på Radisson Blu Plaza i Oslo i slutten av november. Som vinner av den norske kåringen går de nå videre som Norges representanter i den internasjonale finalen. Vinnerne fra tilsvarende kåringer i 60 land møtes i Monaco neste sommer.
   Det ble kåret vinnere i tre kategorier; handel, industri og tjenester. Trond Frigaard i Frigaard Gruppen o Sarpsborg vant klassen for handel, Jesper Melin Ganc-Petersen i Helseinnovasjon-konsernet i Nordfjord vant klassen for tjenester og Oslo-baserte Evensen og Sandrup i Betongmast AS vant prisen i kategori industri, før de også ble utropt som vinnere av hovedprisen.
   På arrangementet ble også årets Young Entrepreneur Of The Year kåret; beste vekstskaper under 35 år som har utmerket seg gjennom etablering av nyskapende virksomhet, eller gjennom sitt virke har utmerket seg for godt lederskap. Denne prisen gikk til gründeren bak selskapet Red Rock AS i Kristiansand, Christoffer Jørgenvåg.
   – Norge har mange dyktige entreprenører og vekstskapere. Med EY Entrepreneur Of The Year ønsker vi å gi disse en oppmerksomhet de fortjener, sa Terje Andersen, ansvarlig for programmet i Norge.
   Den uavhengige juryen begrunnet hvorfor Jørgen Evensen og Peter Sandrup i Betonmast AS ble vinnerne av EY Entrepreneur Of The Year 2016: «Vekstskaperne står i spissen for en virksomhet med lang historie preget av skaperglede. De har hatt evne til å forstå markedet og til å utvikle virksomhetens strategi med god vekst og lønnsomhet som resultat. Samhold og lagånd er en viktig årsak til konsernets suksess, og de har til tross for stadig økende internasjonal konkurranse forsterket sin markedsposisjon på en imponerende måte."
   Årets jury som plukket ut vinnerne i EY Entrepreneur Of The Year var Åse Aulie Michelet (leder), Hilde Midthjell, Harald Tyrdal, Trond Solberg og Harald Norvik. Arrangementet ble ledet av Arne Hjeltnes.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1