Tips redaksjonen
02.09.2014

Bedrifter redder fremtidens strømnett

Ved å koble ut strømmen hos større bedrifter i korte perioder reddes det norske strømnettet fra å gå i svart. I flere år er det jobbet for å finne teknologiske løsninger for å selge tilbake tilgjengelig effekt til strømnettet for å unngå strømutfall. Nyutviklet teknologi gjør dette mulig. Nyvinningen gir store samfunnsmessige gevinster, sparer miljøet og er bedriftsøkonomisk lukrativt.

De to Agder Energi-selskapene LOS, Norges største strømleverandør i bedriftsmarkedet, og Enfo Group, som utvikler og opererer avanserte systemløsninger for forbedret forbrukerfleksibilitet, har inngått en strategisk allianse der de kombinerer den tekniske innsikten fra Enfo med markedskompetansen fra LOS. 

Fleksibilitet gir gevinst
Mange norske bedrifter har stor grad av fleksibilitet i sine prosesser og har derfor mulighet til å regulere strømforbruket i bedriften, sier John Arild Raaen, konsernsjef i Enfo Group.
Det er hans team som har utviklet teknologien som nå blir gjort kommersielt tilgjengelig gjennom samarbeidet med LOS.
  Sagt enkelt vil bedrifter kunne tjene gode penger på å stille effekt til rådighet til oss som strømleverandør, før vi igjen selger tilbake til Statnett eller andre nettoperatører som benytter ressurser for optimalisert nettdrift og forbedret forsyningssikkerhet, sier Geir Tønnesland, administrerende direktør i LOS. 

Kinderegg
Selskapene har utviklet et system der de tilbyr bedriftskunder med et visst volum i strømforbruket tjenester basert på aktiv styring av forbrukerfleksibilitet, en felles desk for fysisk markedsoperasjon og energistyring i kombinasjon med mer tradisjonelle strømprodukter.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1