Tips redaksjonen
19.12.2014

Bedre produktivitet med HOCNF-godkjente smøremidler

I tillegg til å oppfylle norske myndigheters seneste miljøkrav innfrir ExxonMobils Mobil DTE 10 Excel-serie med energieffektive hydraulikkoljer kravene til det aller nyeste hydrauliske utstyret, takket være den spesielle formuleringen. Fordi de innfrir de ekstreme smørekravene til siste generasjon høytrykks-industriutstyr, er de mye brukt innenfor leting og produksjon offshore.

 

Mobil DTE 10 Excel-serien med hydraulikkoljer er godkjent av Harmonised Offshore Chemicals Notification Format (HOCNF). Smøremiddelserien er nå registrert i databasen til NEMS Chemicals, det norske registeret som inneholder alle HOCNF-godkjente væsker. HOCNF-standarden som er godkjent av 15 europeiske land for å regulere kjemikaliene som brukes i offshorebransjen i Nordsjøen og Nordøst-Atlanteren, er på plass for å redusere risikoen for utslipp og dempe offshorekjemikalienes generelle innvirkning på marint miljø.
   Terje Haugsmoen, distriktssjef for olje- og gassektor i ExxonMobil Fuels & Lubricants, sier: – ExxonMobil har lenge gitt viktig støtte til olje- og gassindustrien i Norden med banebrytende teknologi innenfor hydraulikkoljer. At Mobil DTE 10 Excel-hydraulikkoljene nå er både HOCNF-godkjent og registrert i NEMS i Norge, er en viktig milepæl. Denne godkjenningen bekrefter at ExxonMobils Mobil DTE 10 Excel-serie gir utmerket beskyttelse av offshoreutstyr i et strengt regulert miljø.

Fordeler
Mobil DTE 10 Excel-serien gir en rekke potensielle fordeler, og noen av de mest relevante for olje- og gassindustrien er økt hydraulisk effektivitet, lang levetid for utstyret og rengjørende egenskaper. Den økte effektiviteten gir redusert energiforbruk eller økt maskinytelse og dermed også økonomiske innsparinger. Både kontrollerte laboratorietester og kontrollerte feltforsøk viste at oljene i Mobil DTE 10 Excel-serien ga en forbedring av den hydrauliske ytelsen på opptil 6 prosent.
  Mobil fremhever også oljenes høye viskositetsindeks. På grunn av denne har serien utmerket ytelse over et stort område med ekstreme temperaturer. Stabiliteten i Mobil DTE 10 Excel-serien gir maksimal smøring ved høye temperaturer, slik at operatørene kan oppnå best mulig ytelse i drift og utstyr ved arbeid med olje og gass. I tillegg gir seriens pumpbarhet ved lave temperaturer pålitelig beskyttelse ved oppstart og pumping ned til -40 ºC (DTE 10 Excel 15 og 22). 
   Hydraulikkoljene i Mobil DTE 10 Excel-serien som har fått HOCNF-registrering i Norge omfatter de fire viskositetsklassene 15, 22, 32 og 46.

 

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1