Tips redaksjonen
08.06.2015

Bedre hverdag med MISON

– Etter at vi byttet til MISON, har arbeidsdagen blitt lettere, forteller en glad Mattias Schulz, sveiser hos RA Technology. Bedriften som ligger på Forus utenfor Stavanger, leverer aluminiumsløsninger til kunder over hele verden, og sveising er en del av hverdagen.

RA Technology leverer løsninger innenfor design, produksjon og installasjon av alle typer aluminiumskonstruksjoner og produkter. Dette inkluderer alle typer aksessutstyr for maritim, offshore, luftfart og bygg- og anleggsbransjen. Til dette arbeidet kreves det mye sveising, og mange medarbeidere følte de var tunge i hodet, irritable og slitne etter endt arbeidsdag.
   Schulz sier selv at miljøet på arbeidsplassen har bedret seg etter at de gikk over til MISON.    
   – Vi sveiset mye med Argon før, men etter at vi gikk over til MISON, har miljøet bedret seg. Man er ikke så sliten på kvelden, og man ramler ikke bare sammen på sofaen når man kommer hjem, ler han.
   – Jeg får også tid til å leke med barna, avslutter Schulz.

Tredagersfraværet kraftig redusert
– Vi fikk besøk av en representant fra AGA som foreslo at vi burde prøve MISON i sveisegassen vår, forteller daglig leder i RA Technology, Øyvind Mork. Resultatene lot ikke vente på seg: – Vi merket fort forskjell på våre medarbeidere, sier Mork. – Selv om sveiserne våre bruker beskyttelsesmasker med frisk luft, er det likevel andre som jobber i verkstedet som puster inn ozonet. Disse kunne fortelle om en mye bedre hverdag, og tredagersfraværet har falt kraftig, understreker Mork.
   – HMS er svært viktig for oss i alle ledd med tanke på det materialet vi jobber med, sier Mork.
   – Derfor var det også et viktig grep for oss å ta i bruk MISON. Dette har helt klart vært et godt valg for våre ansatte, og vi har sett en stor forbedring på helsen.

Bygger på 20 års erfaring
Kundeansvarlig fra AGA, Kjeld Vigsø, kan bekrefte at gassene virker positivt på helsa: – Felles for MISON beskyttelsesgasser er at de inneholder en nøye vurdert tilsetning av nitrogenmonoksid som reagerer svært lett med ozon og danner oksygen og nitrogendioksid. MISON beskyttelsesgasser angriper problemet direkte ved kilden, det vil si at ozonet forsvinner samtidig som det dannes. Mer enn tyve års erfaring har vist at sveiserens arbeidsmiljø forbedres vesentlig dersom man effektivt lykkes med å redusere ozoninnholdet ved sveising, forklarer han.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1