Tips redaksjonen
11.04.2016

Banebrytende hybridsatsing

KGK Norge har inngått kontrakt på første levering av twininstallasjon-hybridanlegg på arbeidsbåt i Norge med Lextor Marin. Dette er banebrytende satsning for denne bransjen der forurensing rundt oppdrettsanlegg og fjorder er et stort tema.

Båten, en såkalt trimaran, er nå under prosjektering hos Lextor og skal stå ferdig i tidlig juni 2016. Dette blir aller første arbeidsbåt i sitt slag som kan by på null utslipp og helt ren luft for mannskapet om bord når de jobber på dekk.
   Dieselmotoren er fortsatt med for effektivt å forflytte mannskap og utstyr til og fra arbeidsområdet, men det er fullelektrisk bruk ved lave hastigheter og jobbing på dekk med kraner og utstyr. Eldrift vil også kunne brukes ved havnekjøring.

Konstruert for alle typer oppdrag
Aasmund Torvik, daglig leder for Lextor Marin, sier at disse stabile trimaranene er konstruert til alle typer oppdrag rundt kysten og kan tilpasses den enkelte kundes behov med tanke på utstyrsnivå. – Det er et stort fremskritt å kunne tilby også denne hybridvarianten. Dette vil gi en mye renere daglig drift, noe som gagner både mannskap, økonomi og miljøet rundt, sier han.
   KGK Norge, som er distributør av Transfluidprodukter i Norge, tilbyr komplette hybridløsninger til de fleste typer båter inntil 1100 kW dieselmotorer, kombinert med elektrisk fremdriftseffekt fra 8 til 300 kW.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1