Tips redaksjonen
08.12.2017

BMWs SUV-familie vokser

For knapt ett år siden var konseptbilen BMW Concept X2 et av høydepunktene på Paris Motor Show. Nå har konsept blitt til virkelighet, og snart er den helt nye og kompakte SUV’en BMW X2 klar for norsk asfalt, grus og snø.

– Helt nye BMW X2 treffer et stort og spennende segment i Norge. Nordmenn er glade i både små og store SUV’er, og med helt nye BMW X2 bringer vi enda mer kjøreglede inn blant de kompakte modellene, sier kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby i BMW Group Norge.

Distinktiv design
Helt nye BMW X2 har en sportslig og distinktiv design. Linjene fra konseptbilen er i stor grad bevart, og de store luftinntakene, den erketypiske BMW-grillen og markerte lyktene gir bilen en markant front. Profilen preges av den strekte coupéaktige silhuetten og de stigende linjene i karosseriet og vinduene. BMW-logoen på C-stolpen er en detalj med referanse til de klassiske kupémodellene 2000 CS og 3.0 CSL fra 60- og 70-tallet. Sett bakfra er både de smale LED-baklyktene og de to store eksosrørene iøynefallende detaljer.
   Interiøret er førerorientert med vekt på kvalitet og brukervennlighet. Om ønskelig leveres helt nye BMW X2 både med head-up display, navigasjonssystem med touch-skjerm og en rekke digitale tjenester. Nye BMW X2 kan også leveres med en rekke av de samme førerassistanse-systemene som man finner i de større BMW-modellene, som eksempelvis køkjøringsassistent.
   Nye BMW X2 måler 4360 mm i lengden, 1824 mm i bredden og 1526 mm i høyden. Akselavstanden er på 2670 mm og bakkeklaringen på 182 mm. Sammenlignet med BMW X1 er helt nye BMW X2 kortere og hele 70 mm lavere, men har likevel samme akselavstand. Den innvendige plassen er godt utnyttet, og bagasjerommet har et volum på 470 liter. Legges bakseteryggene ned, øker volumet til 1355 liter.

Individualitet i tre versjoner
Nye BMW X2 leveres også i tre forskjellige versjoner: Standard, M Sport og M Sport X. Modellene M Sport og M Sport X byr på eget eksteriør- og interiørdesign, hvorav sistnevnte kombinerer designelementer fra BMW M- og BMW X-modeller. Begge disse modellene har også sportsunderstell, med stivere demping og 10 mm senking, som standard.
   Sammen med en rekke nye og friske eksteriørfarger som Galvanic Gold, Sunset Orange og Misano Blue, leveres interiøret med nye farger, materialer og detaljer. Blant annet er kontrastsømmer i dashbordet standard.

Motorer
Nye BMW X2 lanseres med tre motoralternativer til å begynne med, en bensinmotor og to dieselmotorer. Den forhjulsdrevne modellen sDrive 20i har en 7-trinns dobbeltclutch automatgirkasse som standard, mens modellene med firehjulsdrift, xDrive 20d og xDrive 25d, har en 8-trinns Steptronic automatgirkasse som standard.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1