Tips redaksjonen
20.04.2020

Awilco Drilling velger forretningssystem fra IFS til å støtte sin toppmoderne flåte

Deres nye digitale grunnmur inneholder en IoT-løsning som lar Awilco Drilling modernisere forretningsvirksomheten og nå nye vekstmål.

IFS kunngjorde 24. januar 2020 at Awilco Drilling, et boreselskap med operasjon i Nordsjøen, har valgt IFS Applications, for å støtte sitt nybyggprogram for to sjette generasjons semi-submersible rigger, laget for å tåle hardt vær.
Med to toppmoderne hybride rigger nå under sammenstilling og to søster-rigger på opsjon, sikter Awilco Drilling seg mot å bli den mest digitale og miljøvennlige boreriggoperatøren i Nordsjøen.

Samler og analyserer maskindata
For å gjennomføre denne planen har selskapet valgt å samarbeide med IFS, basert på en lang suksessrik historikk fra å levere systemer til olje- og gassektoren, i tillegg til robuste industrispesifikke muligheter i IFS Applications. Løsningen vil benyttes av mer enn 500 ansatte og inneholder støtte for oppdragskritiske prosesser som vedlikehold, prosjektstyring, regnskap, leverandørkjeden, anskaffelser, dokumentbehandling og HR. Løsningen inkluderer IFS Replication, et verktøy som styrer datasynkronisering mellom enhetene på land og på sjøen.  
   Løsningen inkluderer også IFS IoT Business Connector, som lar Awilco Drilling samle og analysere maskindata fra sensorer installert på riggene. Hver rigg er utstyrt med en mengde sensorer, som mater data om tilstanden til riggen inn i IFS Applications. Dette gir Awilco relevant driftsdata de kan handle utfra og tilrettelegge for at vedlikeholdet blir forutsigbart, og senker driftskostnadene.

IFS var den mest passende leverandøren
– Vi er i gang med etableringen av et effektivt og robust konsept som styrker driften av våre høyeffektivte ECO-nybygg, og IFS vil være en grunnstein for dette arbeidet. Etter nøye vurdering konkluderte vi med at IFS var den mest passende leverandøren av forretningssystemer til oss. Vi ser frem til å jobbe tett sammen og etablere optimale systemer for å nå våre ambisiøse planer, sier Jens Berge, CEO i Awilco Drilling.
   Elni Kullmer, administrerende direktør i IFS Norden, legger til:
– Vi har en lang historikk for å støtte boreselskaper og er spente på å bli en del av Awilco Drillings omstilling, og vil utstyre dem med markedsledende applikasjoner og teknologier for å kunne ta smartere og raskere valg. Digitalisering og automatisering har potensial til å revolusjonere forretningsvirksomheten i den svært utstyrstunge og prosjektdrevne olje- og gassektoren, og IFS har verktøyene og kompetansen til å gjøre dette til virkelighet.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1